Educació

La presidenta de la Fapac plega pel cas dels menjadors

Eva Maria Trias es queixa que la direcció de la federació és molt centralista i que li ha impedit liderar les AMPA gironines a l’hora de reivindicar de continuar amb la gestió d’aquest servei

Eva Maria Trias, que fa un any i tres mesos que es va posar al capdavant de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) a Girona, ha decidit no renovar en el càrrec per la línia “centralista” que, segons sosté, segueix la direcció d’aquesta federació. “Tot està molt centralitzat a Barcelona i no es treballen prou bé els temes del territori”, ha explicat Trias. Tot i que, segons va afegir, durant tot aquest temps s’ha sentit especialment marcada per les directrius de l’organització, la gota que ha fet vessar el got ha estat el tema dels menjadors escolars. “No m’he sentit amb les mans lliures per treballar i, sobretot, en el tema dels menjadors escolars, es podrien haver fet més coses i estirar més el carro”, va exposar. En aquest sentit, va reconèixer que havia rebut queixes d’algunes AMPA gironines que es veuen afectades per la previsible retirada de la gestió dels menjadors sobre la falta de lideratge de la Fapac Girona a l’hora de fer front a aquesta problemàtica. “S’han anat sumant coses i sento que no puc aportar res de veritat. I quan m’implico en algun projecte, o bé faig o bé més m’estimo deixar-ho”, va raonar.

Trias, que en l’àmbit educatiu es va significar dins de la Plataforma per la Continuïtat 9de4t, que reivindica la conversió de l’escola Nou de Quart en un institut escola, ha manifestat que davant d’aquesta situació s’estima més no renovar en el càrrec i fer “una retirada a temps”.

En unes declaracions de fa just una setmana a aquest diari, Trias va instar el Departament d’Ensenyament a pronunciar-se clarament sobre el tema dels menjadors i va retreure-li que li donava allargues a l’hora de lliurar-li un informe jurídic que es va comprometre a fer sobre aquesta qüestió. Uns dies després, la Fapac va indicar que 46 AMPA gironines ja estaven afectades per la pèrdua de la gestió d’aquest servei, que, segons Trias, “es veu únicament com una oportunitat de negoci”.

LA FRASE

Algunes AMPA s’han queixat de la falta de lideratge de la Fapac Girona en el tema dels menjadors escolars
Eva Maria Trias
expresidenta de la fapac girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona