Educació

Les AMPA podran gestionar els menjadors un curs més

Ensenyament deixa sense efecte l’obligació que el servei el facin només el consells comarcals

El departament es compromet a buscar-hi una sortida jurídica

Els ens comarcals reclamen que hi hagi cobertura legal

El malestar i la preocupació generada en la comunitat educativa pel fet que la Generalitat obligava els consells comarcals a assumir directament la gestió dels menjadors escolars, en detriment de les AMPA, ha fet rectificar el govern i el pròxim curs les AMPA que portaven menjadors podran continuar fent-ho. “El curs vinent continuarem funcionant com fins ara –va anunciar ahir el secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, en declaracions a TVC– i ens comprometem aquest any a treure el decret per tal de donar cobertura a aquesta situació no massa normal amb què fins ara han funcionat alguns centres; per tant, tranquil·litat, màxima tranquil·litat, tot continuarà igual a la recerca d’un instrument jurídic, com pot ser el decret, que ens ajudi a buscar una situació d’equilibri.”

L’ordre de la Generalitat era conseqüència de la nova llei de contractes del sector públic, de caràcter estatal, que va entrar en vigor al principi del mes de març. Unes declaracions d’un mes enrere del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, deixaven entreveure que el departament es faria enrere. “Jo crec que sí, que les AMPA poden continuar gestionant el servei i hem de buscar la via jurídica per poder-ho fer”, va dir el conseller, en opinió del qual cal “posar ordre i que hi hagi un acord de tots els consells comarcals d’anar pel mateix camí”.

Gironès

Un cop sabut l’anunci fet per Carles Marínez, ahir el president del Consell del Gironès, Jaume Busquets, va remarcar que la decisió li semblava “perfecte”. Recorda que la insistència dels darrers mesos de l’organisme que presideix era precisament en aquesta línia. Busquets, però, va demanar al departament que “s’espavili” a trobar l’encaix jurídic per resoldre la situació.

Garrotxa

El president del Consell de la Garrotxa, Joan Espona, en la línia de Busquets va afirmar que era el que havien estat demanant. “Necessitàvem que el departament es definís i ara cal que, amb vista al curs 2019/20 ho deixin clarificat”, va manifestar. Jordi Xargay, màxim responsable del Consell del Pla de l’Estany –aquest ens ja estava negociant amb les AMPA que continuessin fent-se’n càrrec– no tenia coneixement oficial de la nova posició del departament i va declinar de pronunciar-se.

Alt Empordà

El president del Consell de l’Alt Empordà, Ferran Roquer, va avisar: “Si la Generalitat vol que donem un any de coll, el que ha de fer és donar-nos una cobertura legal.” Roquer va recordar que el consell que ell presideix no té cap interès a posar a concurs els menjadors de les AMPA. “Ens sembla bé que els gestionin les AMPA”, va destacar. Amb vista al pròxim curs escolar, Roqué va revelar que tenen un pla de concursos i que “ara les seves prioritats no són posar a concurs els menjadors escolars.

Selva

A la comarca de la Selva, les famílies de vuit escoles duran el servei un curs més, tal com estipula el conveni subscrit amb el Consell. Fonts del Consell deien ahir que actualment aquesta situació no té empara legal, cosa que caldrà resoldre en el futur perquè una associació privada no pot fer-se càrrec d’un servei públic. (Informació elaborada per Ramon Estéban, Jordi Ferrer, Gisela Pladeveya i Joan Puntí).

LA FRASE

Tot continuarà igual, a la recerca d’un recurs jurídic, que pot ser el decret
Carles Martínez
SECRETARI DE POLÍTIQUES EDUCATIVES

Al Baix Empordà no alteren plans

E.A

El president del Consell del Baix Empordà, Joan Català, diu que aniran endavant amb la recuperació dels serveis delegats fins ara en les AMPA: “Encara que ens donin un any de marge, els convenis acaben aquest any, s’han de renovar i el decret vigent no permet de prorrogar-los”, va explicar. En aquesta línia, tenen encarrilades converses per recuperar la gestió dels centres Estació i Gaziel, a Sant Feliu; Carrilet, a Palafrugell; Estany d’Ullastret, i Francesc Cambó, de Verges. I han topat amb resistència a Corçà i a l’escola Guillem de Montgrí de Torroella. En aquest darrer cas, el grup del PDeCAT en el consistori, on la setmana passada van aprovar una moció que insta el consell a prorrogar la prestació del servei a l’AMPA, vol que el govern local reclami la delegació del menjador. Per Català, seria una fórmula factible, però creu que l’entitat, igualment, no podria aspirar al concurs posterior, segons la normativa. Amb tot, Català recorda que hi ha poc temps per a concursos, perquè el servei s’ha de tornar a prestar el 12 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot