Educació

El menjador del Guillem de Montgrí, a mans del Consell

Centenars d’alumnes i pares protesten per la pèrdua de la gestió de l’AMPA, com en altres sis centres del Baix Empordà, però acaten la decisió

Ensenyament ja té un esborrany del nou decret de menjadors

L’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) de l’escola Guillem de Montgrí, a Torroella, va promoure ahir al matí una casserolada amb centenars de participants a pocs minuts de l’entrada a les aules, com a darrer gest per conservar la gestió autònoma del menjador escolat a mans de les famílies. Malgrat la voluntat de mantenir les reivindicacions, que han continuat fins i tot durant els mesos d’estiu amb pancartes a les llars, la decisió del Consell Comarcal del Baix Empordà –l’únic de la demarcació que no ha volgut adherir-se al conveni d’excepcionalitat promogut per la Generalitat durant el curs que comença– sembla irrevocable. I des de l’AMPA, el tresorer, Toni Guix, admetia ahir “que acataran la legalitat”, tal com es va aprovar en la darrera assemblea.

D’aquesta manera, Càtering Vilanova, l’empresa adjudicatària del lot més septentrional d’escoles del Baix Empordà –en què també n’hi havia d’altres dels sis centres que mantenien encara el servei sota prestació de cada AMPA– va assumir ahir el control dels menús. Guix, però, recordava que encara no hi ha notícies sobre el recurs que han presentat al Tribunal de Contractes del Sector Públic perquè emeti un dictamen jurídic i, sobretot, es pronunciï sobre la petició d’una suspensió cautelar demanada per l’AMPA però que finalment no ha arribat a temps.

Traspàs d’equipament

Aquesta setmana ha estat especialment intensa a l’escola, i des de l’entitat, en veure dilluns que no havien rebut resposta del tribunal, es van obrir a negociar l’oferta presentada pel Consell Comarcal per al traspàs de l’equipament de la cuina del centre –adquirit al llarg de la darrera dècada per l’AMPA i que abasta des de frigorífics fins al forn, la cuina i el dipòsit de gas–, de manera que puguin recuperar part de la inversió abans de final d’exercici. Guix, però, lamentava que ells hagin complert la part del tracte que incloïa enviar la documentació de compra i valoració dels béns en traspàs, però en canvi “no s’hagi respost amb un compromís final del preu de traspàs ni data de pagament efectiu”. Pel tresorer de l’AMPA, també els genera “indefensió” el fet que l’equipament passi a mans del Consell per a la prestació d’un servei privat, a banda d’altres factors que han criticat, com ara els preus de prestació dels menús o la seva qualitat. I hi afegia un altre “defecte”, com és el fet que fins ahir les famílies no van disposar dels fulls per comunicar possibles al·lèrgies o intoleràncies alimentàries, de manera que el servei es va començar a prestar sense aquesta informació.

Respecte de l’afer dels menjadors, el director territorial d’Ensenyament, Martí Fonalleras, va indicar ahir que dilluns van rebre l’esborrany del nou decret de menjadors escolars –el que hi havia era del 1996– i a partir d’aquest és previst iniciar un treball amb totes les parts per deixar-ho tot a punt de cara al curs vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia