Societat

Un menor quasi s’asfixia practicant un ‘joc’ perillós a l’institut de la Jonquera

El noi va salvar la vida gràcies a la ràpida intervenció d’un adult

Els fets es van produir al novembre i el centre ha alertat els pares de conductes d’alt risc

Un menor de l’institut de la Jonquera va estar a punt d’asfixiar-se al mateix centre educatiu com a conseqüència d’un joc de pràctiques perilloses entre nens. Els fets es van produir al novembre i, segons fonts consultades per aquest diari, el noi –d’entre 14 i 15 anys–, va caure fulminat a terra i va poder salvar la vida gràcies a la ràpida intervenció d’un adult, i l’afortunada circumstància que el CAP del municipi on la víctima va ser atesa està situat a prop de l’institut.

Segons va informar ahir l’ACN, la direcció del centre va enviar una circular als pares d’alumnes indicant que ha detectat aquest tipus de conductes “d’alt risc” dins i fora de les instal·lacions i que ja s’han adoptat mesures per combatre-les i prevenir-les. Des del Departament d’Educació van confirmar que es tracta d’un cas d’autolesió i que a la Jonquera només s’ha detectat aquest cas, que encara s’està investigant.

En aquest sentit les circumstàncies exactes i el lloc on es van produir els fets no s’han acabat d’aclarir: mentre que algunes fonts apunten que va ser durant una classe, d’altres veus situen l’accident a l’hora del pati.

La circular informativa de la direcció del centre alerta que en aquestes conductes d’alt risc que els adolescents “assimilen com a jocs”, “en realitat posen en perill la seva integritat física i la seva dignitat”. A l’escrit, asseguren que els preocupa que els joves “normalitzin i no siguin conscients dels riscos i de les conseqüències en les quals incorren a nivell personal i cap a terceres persones”. “Ens consta que aquests pràctiques inconscients i d’alt risc, simplement per diversió i desconeixença, tenen lloc, des de fa temps, fora del centre i que, ara, s’estaven manifestant als patis”, afegeixen els responsables del centre.

Continguts d’internet

A més, el 27 de novembre es va convocar una reunió informativa i de conscienciació per als pares d’alumnes, a la qual hi van participar personal del centre, una infermera del programa Salut i Escola i efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

A l’atenció dels pares i familiars, els diferents participants en aquesta trobada van coincidir en la necessitat de vetllar per l’ús que fan els menors d’internet, ja que tot apunta que aquests jocs i pràctiques perillosos s’inspiren en continguts que els joves consulten i consumeixen a la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona