Educació

Educació

Viladecans exporta innovació

La Xarxa d’Innovació Educativa local atreu l’interès de ciutats europees

Una declaració posa l’educació al centre de les polítiques municipals

Viladecans crearà espais educatius als parcs de la ciutat

El carrer del Sol, a Viladecans, és un carrer singular. Unes acolorides jardineres conviuen amb diferents plaques amb codis QR que permeten fer un recorregut didàctic entorn del sistema solar. Aquesta experiència didàctica, creada entre l’Ajuntament de Viladecans i la Xarxa d’Innovació Educativa (XIE), ha servit per plantejar el paper que l’espai públic pot jugar en l’educació dels alumnes. “Volem transformar l’espai públic i que sigui un espai que ajudi a educar, a tenir experiències”, va assenyalar ahir l’alcalde, Carles Ruiz. “Viladecans té molts parcs i volem que siguin també un museu a l’aire lliure, que trobem peces que ajudin a veure com funciona el sistema solar, o peces que treballin amb la llum, amb l’aigua, amb elements que serveixin a les escoles per conèixer millor la nostra ciutat”, va posar com a exemple. La proposta es començarà a desenvolupar el proper mandat, i una peça cabdal de la ciutat educadora serà l’obertura d’una biblioteca de divulgació científica a la masia de Can Ginestar.

Ruiz va presentar aquesta iniciativa com a exemple de l’estratègia educativa per la qual aposta la ciutat. “Volem convertir Viladecans en un espai d’aprenentatge en conjunt”, va afirmar l’alcalde. Una estratègia que seria impossible executar sense la XIE, una xarxa que agrupa docents, famílies, administració, empreses i entitats que treballen conjuntament per fomentar projectes innovadors als centres educatius. Aquesta xarxa ha obtingut el suport europeu del programa Urbact, i l’escola Miquel Martí i Pol ha acollit durant dos dies representants polítics de les ciutats de Nantes, Tallinn, Albergaria-a-velha, Halmstad i Poznan. “Els municipis tenen molt a dir en matèria educativa. No tenim competència educativa però sí responsabilitat, i ens plantegem com millorar l’educació”, va assenyalar la regidora d’Educació de Viladecans, Gisela Navarro.

Per aquest motiu els representants dels sis ajuntaments van signar una declaració on es reconeixen les noves demandes que plantegen els canvis demogràfics i la revolució de la informació. L’educació, en aquest context, “ha de ser una prioritat” que necessita una modernització en el seu model. “Els governs locals podem actuar com palanques de la innovació educativa”, s’assenyala a la declaració, que posa l’accent en la responsabilitat col·lectiva. Per això els ajuntaments es comprometen a fer que l’educació sigui un element clau en les polítiques de ciutat, que s’enfoqui de forma transversal, que es fomenti l’obertura de les escoles cap a les famílies i les empreses i que s’impulsin les noves tecnologies com a mitjà per millorar el procés d’ensenyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona