Educació

Miren d’avançar les obres del Brugulat de Banyoles

S’acceleraran els tràmits perquè l’ampliació de l’institut comenci aviat i no l’any que ve com s’havia anunciat

L’Ajuntament de Banyoles ha fet gestions amb el Departament d’Educació perquè les obres d’ampliació de l’institut Josep Brugulat comencin a curt termini, i no al maig o juny de l’any que ve. Per aconseguir-ho –asseguren des del consistori–, el departament accelerarà el tràmit de la licitació mentre resol els informes tècnics pendents. “L’adjudicació es podria fer d’aquí a un mes i mig”, calcula l’alcalde, Miquel Noguer, que posa l’accent en el fet que la responsabilitat del projecte i la seva tramitació és d’Educació i no de l’Ajuntament. Ara mateix, els tràmits pendents són la redacció de l’estudi d’impacte i integració paisatgística; el posterior informe d’urbanisme, l’aprovació del projecte executiu, la licitació de les obres i la signatura del contracte amb l’empresa adjudicatària.

La notícia, que es va saber la setmana passada, que s’ajornava un altre cop l’inici de les obres va causar preocupació al consistori i a la comunitat educativa perquè suposa l’enèsim ajornament dels treballs. L’engrandiment d’aquest institut es va començar a reclamar pels volts de l’any 2000. En el calendari inicial es marcava el 2008 o el 2009 per a l’inici de les obres, però no va ser així. El següent anunci va ser el 2015, quan la Generalitat va dir que l’ampliació començaria a curt termini, però tampoc va ser cert. L’últim anunci assenyalava el tret de sortida en el primer trimestre d’aquest any.

Des de fa anys, el Brugulat està solucionant la manca d’espai amb barracons. Com que es preveu un increment de l’alumnat en el curs 2020/21, l’ampliació resulta ara més necessària que mai. El projecte és de molta envergadura. Està pressupostat en uns sis milions d’euros i consisteix en la construcció d’una ala de nova planta d’uns mil metres quadrats, una superfície que representa doblar l’espai actual del centre. Per a més endavant està prevista una reforma de les dependències de què es disposa ara. Es preveu que els treballs durin al voltant de dos cursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona