Educació

Més oferta a la secundària amb 35 grups nous a primer d’ESO

Divendres començarà la preinscripció del curs 2019/2020 amb els mateixos grups de P3

Es provarà un batxillerat de tres anys i doble titulació per lluitar contra l’abandonament

Divendres començarà la preinscripció per als ensenyaments d’educació infantil, primària i secundària del curs 2019/2020, i el Departament d’Educació ha previst un increment de l’oferta de la secundària, etapa on hi ha més creixement de la població escolar. En conjunt hi haurà 227 grups més en l’ESO, i s’obriran 35 grups nous a primer d’ESO. L’oferta de l’ensenyament secundari obligatori serà, el curs vinent, d’11.408 grups. A P3, en canvi, es mantindrà la mateixa oferta que aquest curs. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va afirmar ahir que la planificació respon a la voluntat de lluitar contra la segregació escolar. “No derivarem a la concertada cap família que hagi demanat places públiques. Tenim menys nascuts i la mateixa oferta, però si cal, augmentarem algun grup”, va dir.

L’increment del nombre de places de secundària motivarà l’obertura de nous centres, i el curs vinent vuit instituts i 25 instituts escola s’afegiran a l’oferta actual. Aquest segon model, de 53 centres el 2019/2020, afavorirà, segons Educació, el pas de la primària a la secundària i ajudarà a reduir l’absentisme i l’abandonament prematur. Lluitar contra l’abandonament és també l’objectiu de la prova pilot que s’implantarà el curs vinent a quatre instituts de la ciutat de Barcelona per oferir la possibilitat de fer el batxillerat en tres anys en comptes de dos. Bargalló ho va explicar: “Preferim que un alumne trigui tres anys a fer el batxillerat, que perdre’l. El batxillerat de tres anys manté el currículum però el planifica de forma diferent.”

Aquesta no serà l’única novetat d’una etapa que, segons el conseller, no ha d’estar només pensada com a preparació de les proves d’accés a la universitat, sinó que “hem de remarcar la seva potencialitat flexibilitzant-lo”. El curs vinent es podrà cursar, per primer cop, la doble titulació de batxillerat amb ensenyaments esportius i artístics en tres anys. Aquesta modalitat permetrà obtenir, a sis centres educatius, dos títols: el de batxillerat i el de cicle formatiu artístic de grau mitjà o de tècnic esportiu. “Aquest batxillerat de tres anys i professionalitzador és molt més flexible i és també un element de lluita contra la segregació escolar”, va afirmar el conseller.

L’oferta de batxillerat s’ha incrementat en 51 grups i arribarà el curs vinent fins els 2.640. També augmenta el nombre de grups de cicles de formació professional de grau mitjà i grau superior, que sumaran un total de 4.269 grups amb la incorporació de 76 de nous.

LA XIFRA

40.357
grups
d’educació infantil, primària i secundària obligatòria s’oferiran el curs escolar 2019/2020.

LA FRASE

Entenem la planificació de l’oferta com una eina de lluita contra la segregació escolar
Josep Bargalló
Conseller d’Educació

Quatre milions per a l’FP dual

Rosa M. Bravo

El Departament d’Educació invertirà el curs vinent 4 milions d’euros en un nou model de FP dual que busca atreure més estudiants a aquesta modalitat que combina la formació al centre educatiu amb l’activitat en una empresa. Segons va explicar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, es dissenyarà un únic currículum per a cada cicle formatiu, fet que permetrà que l’alumnat pugui escollir entre la modalitat dual o la formació en centres de treball segons les places. Les beques de la FP dual s’equipararan al salari mínim, i hi haurà un increment d’hores de pràctiques a les empreses tant per als que optin per aquesta modalitat com per als que cursin la formació professional ordinària. “Amb aquest canvi donarem una acceleració a l’FP dual”, va assegurar Bargalló.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Un llibre per a un sostre solidari

palamos
OPINIÓ

El català, llengua oficial d’Espanya

President de la Plataforma per la Llengua
EDDA PANDO
PRESIDENTA DE L’ASSOCIACIÓ “TODO CAMBIA” I ACTIVISTA POLÍTICA I SOCIAL EN MIGRACIONS

“O respectem els drets humans per a tothom o anem cap a la barbàrie”

Mollet del vallès

Marxa de la Pubilla, a Maçanet, per l’Idibgi

MAÇANET DE CABRENYS

Horrorland tornarà aquest octubre a Cercs

Cercs

L’impacte del soroll en la salut és equiparable al de la pol·lució

barcelona

Els pastissers esperen vendre 700.000 mones

Barcelona
Medi ambient

Reciclar envasos tindrà premi

barcelona
Societat

Els Bombers reben 26 avisos en una nit per les ratxes de vent

Barcelona