Educació

Llibre sobre la tasca de la institució Marista en la protecció dels infants

Els periodistes Jordi Martínez i Imma Amadeo recullen el testimoni de deu professionals que treballen per combatre els abusos sexuals a menors

Trencar el silenci: deu rostres, deu veus és el títol del llibre que recull el testimoni de deu professionals de diferents països vinculats a les escoles Maristes sobre la tasca que duu a terme aquesta institució en l’àmbit de la prevenció i la protecció dels infants. El llibre, escrit pels periodistes Jordi Martínez i Imma Amadeo, i editat per Baula, es va presentar ahir a la tarda a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat.

“Aquest llibre arriba per omplir un buit sobre la tasca que s’està fent avui dia dins la institució Marista per lluitar contra els abusos a menors”, va explicar ahir Martínez. “Hem donat la veu a deu professionals que parlen en representació de milers de persones que treballen en positiu dins de la institució per combatre els abusos sexuals”, hi va afegir Amadeo. Segons va destacar Martínez, arran del treball que s’ha dut a terme dins dels Maristes, en els últims tres anys, han aflorat 26 casos d’abusos a menors per part de l’entorn familiar. En aquest sentit, els autors del llibre recorden que, segons dades del Consell d’Europa, es calcula que la violència sexual a Europa afecta un de cada cinc nens o nenes.

“Les conclusions a què hem arribat és que per combatre els abusos envers els menors és clau tant la formació entre els alumnes com la formació entre els professionals que treballen a les escoles”, va indicar Martínez. El llibre recull que l’any 2013 la Província Marista l’Hermitage (a la qual pertany Catalunya) va aprovar un protocol intern que queda reflectit en la Guia per a la protecció dels infants: drets, pautes i orientacions, un document que té per objectiu donar resposta a les sospites o certeses d’abusos a menors.

LES FRASES

El llibre arriba per omplir un buit que vam detectar que hi havia sobre la tasca en positiu que es fa dins de la institució
Jordi Martínez
Donem veu a deu professionals que representen milers de persones que treballen dia a dia per combatre els abusos
Imma Amadeo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries
economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA