Educació

En l’elit dels alumnes de programació informàtica

Un equip de l’institut Pla de l’Estany, tercer en un concurs estatal

Un equip d’alumnes de l’institut Pla de l’Estany, de Banyoles, ha obtingut el tercer lloc del campionat estatal de programació informàtica Programa-me, que organitza la Facultat d’Informàtica de la Universitat Complutense de Madrid. Els estudiants del centre banyolí han estat els primers d’entre els catalans. De les comarques de Girona també hi han participat equips dels instituts Bosc de la Coma, d’Olot (han quedat vuitens a la classificació estatal), Sa Palomera, de Blanes (quinzens) i Montilivi de Girona (dissetens).

La representació banyolina la formaven Francesc Arolas, Víctor Ortega i Sergi Tejada, alumnes del cicle formatiu de grau superior dual de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma (destinades a tota mena d’aparells intel·ligents), juntament amb el seu professor Joan Coll. Per arribar a aquesta competició, l’equip va haver de superar la corresponent fase regional, a la qual havien participat 224 centres de secundària de l’Estat que tenen graus superiors de programació. D’aquells, 24 van accedir a la final de Madrid. Al centre d’ensenyament banyolí valoren molt positivament aquest premi, atès que donarà visibilitat –diuen– al bon nivell dels seus programadors i cridarà l’atenció de les empreses informàtiques i tecnològiques.

Molta inserció

En aquest curs que s’acaba, l’institut Pla de l’Estany tenia 50 estudiants de programació en el cicle mitjà i 20 en el cicle superior. Aquests últims aprenen amb el sistema dual, és a dir, fan pràctiques remunerades a empreses, al mateix temps que estudien, gràcies a un conveni de l’institut amb l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG).

Joan Coll explica que hi ha molta demanda d’estudiants en pràctiques (no se sol cobrir les necessitats de les empreses) i que, un cop acabats els estudis el més normal és que trobin feina de seguida, bé a l’empresa on han fet les pràctiques o bé en una altra. “Hi ha molta demanda de programadors, és un sector emergent ”, assegura Coll. D’altra banda, una part dels que acaben el cicle superior en lloc d’inserir-se laboralment completen la formació a la universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona