Educació

Olot activa un postgrau d’il·lustració científica

La Fundació d’Estudis Superiors i la Universitat de Girona ofereixen aquesta formació, única a Catalunya

Els directors afirmen que prestigiarà el sector

la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, adscrita a l’Ajuntament, i la Universitat de Girona han posat en marxa el primer postgrau d’il·lustració científica de Catalunya i el segon de l’Estat –n’hi ha un al País Basc– i, per tant, s’ha convertit en referent quant a la formació en aquesta disciplina. L’il·lustrador científic i naturalista Carles Puche, encarregat de la direcció acadèmica, juntament amb la historiadora de l’art i també il·lustradora en aquests àmbits Blanca Martí, ha remarcat que per primera vegada a Catalunya es pot equiparar la il·lustració científica amb la ciència. “Encara som un segon plat, però ara es podrà visualitzar la importància que té aquesta disciplina i prestigiar-la”, ha indicat Puche. Ell mateix ha explicat que el postgrau és una oportunitat per als quinze alumnes que hi participen, ja que podran exercir com a il·lustradors professionals gràcies a la col·laboració de diverses empreses i entitats.

Blanca Martí ha informat que aquest postgrau es fa a Olot per la tradició de l’escola d’art, per l’actual escola d’art i disseny i per l’entorn natural privilegiat. “Volem fer territori, per això, bona part del curs es fonamenta en sortides de camp als parcs naturals de la Garrotxa i dels Aiguamolls de l’Empordà, a la Fundació Mona, al centre de recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya, a l’aquàrium de Barcelona o, entre d’altres llocs, al poblat neolític de la Draga de Banyoles”, ha detallat. Al llarg de set mesos, els alumnes faran formació en dibuix a l’aula i un total de quinze sortides. Acompanyats d’il·lustradors i de científics, els alumnes podran treballar sobre el terreny la presa d’apunts, l’observació i el dibuix.

Els alumnes, la majoria noies, són de perfils diversos. Provenen del camp de la il·lustració, però també de la biologia, la veterinària i les ciències ambientals. Són d’Olot, Bordils, el Prat de Llobregat, Palamós, Banyoles, Calldetenes, Girona, Manlleu, Torroella de Montgrí, Pineda de Mar i Eivissa.

Blanca Martí ha informat que les sortides professionals en aquest camp són diverses i van més enllà de la il·lustració de llibres. En concret, la feina està vinculada a tots els àmbits científics i s’utilitzen diverses tècniques i suports –dibuix a mà, amb ordinador, models 3D, etc.–. “Es tracta de fer el model perfecte, i per això cal fer una abstracció sota el guiatge d’un científic especialitzat, i això no s’aconsegueix amb una foto”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar