Educació

Societat

Creant xarxa per la igualtat

Projecte ·

La jornada reuneix alumnes per practicar esports de gent amb discapacitat

Es vol incrementar el nombre d’entitats que hi col·laboren

Ja fa cinc anys que a Girona es fa una jornada anual de sensibilització i formació per millorar la vida de les persones amb discapacitat a través de l’esport. La iniciativa reuneix alumnes de primària i secundària, que s’alternen anualment, per participar en activitats esportives juntament amb persones que tenen alguna discapacitat. A l’hora de practicar l’esport, si cal, els alumnes utilitzen elements com ara cadires de rodes i antifaços per cobrir els ulls per poder posar-se a la pell de les persones amb discapacitat que també estan participant. És aleshores quan, a través de l’esport, les diferències desapareixen. Alguns dels esports que es practiquen durant la jornada tenen presència en els Jocs Paralímpics, com ara el bàsquet i el tennis amb cadira de rodes, la boccia (similar a les botxes i a la petanca) i el golbol, l’únic esport creat exclusivament per a gent amb discapacitat visual, en què s’utilitza el sentit auditiu per marcar amb una pilota que porta cascavells. Gràcies a la varietat de propostes esportives, el projecte CreaXarxa també exerceix una tasca de difusió per donar reconeixement a esports poc coneguts.

La cinquena edició de la jornada de sensibilització CreaXarxa va tenir lloc la setmana passada al pavelló de Fontajau. Allà es van reunir 700 persones, sobrepassant les 400 de l’edició anterior i exhaurint totes les entrades. A part dels 500 alumnes que hi van assistir, hi havia 200 participants que hi col·laboraven: els estudiants de 1r, 3r i 4t del grau en ciències de l’activitat física i l’esport (CAFE) de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (Euses), en l’organització de les activitats i els estudiants del cicle formatiu de grau superior d’integració social de l’institut Montilivi de Girona, acompanyant els diferents grups participants. A més, també hi van col·laborar nombroses entitats del sector. Adrià Martín, director del grau en CAFE a l’Euses, afirma que, en aquestes jornades, les entitats també poden fer vincles per seguir treballant en la sensibilització i espera que l’any que ve en puguin venir més.

Adrià Martín valora positivament l’evolució que han tingut les edicions. En clau de futur, Martín afirma que s’està treballant en el web CreaXarxa per ajudar a difondre aquests esports i sensibilitzar la societat. En concret, el portal digital tindrà un llistat amb tota l’oferta esportiva que ofereix Girona per a gent amb alguna discapacitat, perquè es pugui consultar de manera còmoda i efectiva. A més, oferirà una secció “d’experiències”, en què es podran consultar casos particulars de persones amb discapacitat amb un objectiu d’integració i normalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona