Educació

El Marta Mata preveu accions per defensar les línies de P3

Les AMPA dels col·legis Balandrau, Marta Mata i Montfalgars de Girona han convocat per a dilluns de la setmana vinent una assemblea oberta

Es vol fer un front comú per evitar el tancament de grups

Ferma unió de la comunitat educativa de Girona per evitar la reducció de línies de P3 a les escoles públiques de la ciutat. Per continuar formulant accions de manera conjunta, les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA) dels col·legis Marta Mata, Balandrau i Montfalgars han organitzat per a dilluns vinent una assemblea oberta. La reunió es farà al Marta Mata, a dos quarts de vuit del vespre. En tractar-se d’un tema clau a la ciutat, els impulsors de l’assemblea tenen previst convocar diferents sectors: les altres AMPA i AFA de les escoles de Girona, entitats, les famílies d’alumnes, representants sindicals, les escoles bressol, associacions de veïns, els mitjans de comunicació i la ciutadania en general. En un dels cartells de la convocatòria s’hi llegeix “Stop al tancament de línies de P3” i “Junts fem força! Suma-t’hi!” En aquest sentit, en el manifest conjunt que es donarà a conèixer a l’assemblea, es considera necessària “la creació d’un front comú de la comunitat educativa, veïnal i sindical de Girona” per “reivindicar i treballar solucions permanents i col·lectives”. El manifest, que aprovaran i signaran les AMPA, AFA i entitats que ho desitgin, es registrarà a la Generalitat per tal de deixar constància de les peticions.

#totssommartamata

Des dels serveis territorials d’Educació va transcendir la setmana passada que la línia de P3 es mantindrà finalment a l’escola Balandrau el curs 2020/2021. També es va saber que, aprofitant la baixada de la natalitat, s’estudiarà disminuir les ràtios a les classes de les escoles públiques dels barris de Santa Eugènia, Can Gibert i Sant Narcís per redistribuir els alumnes i continuar amb els dos grups de P3 a la Montfalgars, si bé es veia difícil mantenir les dues línies al Marta Mata, al barri de Pla de Palau-Sant Pau. Davant d’aquesta possibilitat, l’AMPA del Marta Mata no es queda amb els braços plegats. Van convocar dilluns una assemblea per explicar als pares i mares la intenció del departament de suprimir el curs que ve una de les dues línies de P3 de l’escola, i per acordar accions de mobilització per evitar-ho.

Des del Marta Mata, la Balandrau i la Montfalgars es va elaborar un primer manifest per expressar el refús a la pèrdua de grups de P3. El document és en defensa de l’escola pública i aposta per la reducció de ràtios per afavorir la qualitat educativa. Al Marta Mata també s’ha creat una comissió per vehicular les accions que s’impulsin des de l’AMPA. Per exemple, s’estan dissenyant unes pancartes de rebuig al tancament de la línia de P3. Aquests cartells, en l’elaboració dels quals participen els alumnes, es col·locaran a l’exterior del centre. Paral·lelament, cada tarda –i coincidint amb la sortida dels nens i nenes de l’escola– es llegirà el manifest; i a través de les xarxes socials es vol fer ressò de les actuacions, mitjançant el hashtag #totssommartamata.

L’AMPA se sumarà a les crides conjuntes que es convoquin al territori perquè no es tanquin més línies de P3, i es farà partícip el barri de Pla de Palau-Sant Pau de les accions, creant així noves sinergies.

Altaveu col·lectiu

La situació es remunta al 19 de desembre, quan es va saber de forma oficiosa que, atesa la baixada de la natalitat, Educació es plantejava, de cara al curs vinent, la reducció de línies de P3 als col·legis Balandrau, Marta Mata i Montfalgars, que és a Santa Eugènia. Si aquesta possibilitat s’hagués materialitzat a la Balandrau, hauria suposat l’eliminació de l’únic grup de P3 que hi ha al centre, situat a Domeny. Per impedir-ho, la comunitat educativa de l’escola va emprendre tot un seguit d’accions en senyal de protesta. I és que, com que la supressió de la línia de P3 hauria comportat que no entressin nous nens i nenes a la Balandrau, es temia que això acabés suposant el desmantellament i tancament del centre. Després de tres setmanes de mobilitzacions, l’AFA de la Balandrau va rebre el 7 de gener la bona notícia que les accions havien estat efectives, que el departament s’ho havia replantejat i que havia decidit mantenir-hi la línia de P3.

LA DATA

20.01.20
A dos quarts de vuit del vespre començarà una assemblea al Marta Mata, amb el lema ‘P3 no es toca!’

LA FRASE

Volem un nou marc regulador que permeti que l’escola pública i la concertada ofereixin les places amb igualtat de condicions
Manifest en defensa de l’Escola Pública a la ciutat de Girona

“Buscar suports i consensos”

En un manifest conjunt que es llegirà i s’aprovarà en l’assemblea de dilluns (i al qual les entitats podran adherir-se), s’aposta per “buscar suports i consensos”. Es mantindran les mobilitzacions fins que les demandes estiguin satisfetes; i s’apel·la a “participar activament” en els espais de treball que es convoquin i fer-ho de “forma constructiva en benefici de l’escola pública”. En el document també s’enumeren un seguit de fites: obtenir el compromís que no se suprimiran injustificadament línies de P3; reduir les ràtios a les aules; que es desenvolupi un nou marc regulador que permeti que tant l’escola concertada com la pública ofereixin les places amb igualtat de condicions; que es treballi per facilitar a totes les famílies l’accés al centre de preferència, i que es valori cada col·legi per les seves característiques, singularitats i per les sol·licituds d’escolarització que reben. La comunitat educativa no entén que es vulguin treure línies en sectors de la ciutat on es preveu un creixement demogràfic, i també lamenten que prevalguin els números del padró per sobre de l’ensenyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona