Educació

Les escoles municipals de música de Barcelona impartiran dansa i teatre

S’obriran dos nous centres i els docents faran formació en escoles de primària d’entorns desafavorits

Canvi cap a un accés més flexible i un ensenyament grupal

Les escoles municipals de música de Barcelona canviaran de model i incorporaran les arts escèniques –dansa i teatre– a la seva oferta. A més, s’ampliaran les places amb la construcció de dues noves escoles –a Sant Martí i Sants-Montjuïc–, que s’afegiran a les cinc ja existents, es flexibilitzarà l’accés i s’ampliarà l’ensenyament més enllà dels centres, ja que els docents impartiran classes en algunes escoles de primària d’entorns més desafavorits per arribar a alumnes que normalment no s’inscriuen a les escoles de música.

Aquest és el nou model d’Escola Municipal de Música i de les Arts (EMMA), que ahir van presentar el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i la comissionada d’Educació, Maria Truñó. Van destacar que l’objectiu és “reforçar molt més la relació entre educació i cultura” i democratitzar aquesta segona “en una ciutat on els districtes postals marquen una diferència en l’accés a la cultura”. El canvi de model coincideix amb el nou concurs de les tres escoles de gestió indirecta –Can Fargues, Can Ponsic i Nou Barris–, que hauran d’iniciar el curs vinent la transició cap al nou model. Les dues de gestió directa –les de l’Eixample i Sant Andreu– ho faran el curs següent. Per al curs 2023/24 es preveu que les set escoles ofereixin unes 4.000 places –ara hi ha 2.518 alumnes matriculats– i que l’ensenyament ofereixi tres modalitats: un enfocament multidisciplinari adreçat a nens d’entre quatre i vuit anys d’una hora a la setmana en grup; pràctica instrumental en grup a partir dels vuit anys i estudis de formació avançada. Es vol flexibilitzar l’edat d’entrada, es vol apostar més per l’ensenyament en grup i que la progressió no impliqui necessàriament estudiar més hores.

Pel que fa al treball fora del centre, es designarà un centre educatiu per a cada escola. S’oferirà educació artística a quart, cinquè i sisè dins de l’horari lectiu de manera coordinada amb el docent especialista en música de l’escola. S’espera que una part d’aquest alumnat es matriculi més endavant a les EMMA

Inspiració de referents propers

Rosa M. Bravo

El tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, va declarar ahir: “Ens agradaria assemblar-nos als països nòrdics, on des d’una edat molt inicial es barregen educació i cultura.” Però va citar altres models més propers d’escoles municipals de música que han integrat les arts i s’han obert a l’entorn. La del Prat ha introduït l’aprenentatge d’instruments orquestrals en escoles de primària. La de l’Hospitalet coopera amb les escoles de primària des del 2005. Subirats va posar també com a exemple les de Mataró i Santa Perpètua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA