Educació

Beques de menjador i escoles bressol, l’esforç del govern

Davant l’acusació de “frau” i “propaganda” que la CUP va fer al govern pel fet d’anunciar un increment de despesa en ensenyament que considera fals, el conseller Bargalló va admetre que, en un any, no es poden revertir les retallades, però va reivindicar l’esforç en escoles bressol i beques de menjador. “Fins quan pensen continuar enganyant?”, li havia retret el diputat Riera en afirmar que la despesa global serà la mateixa que en els anys de pròrroga pressupostària. “Per primer cop es cobreixen 400 professionals a l’escola inclusiva i es donen més beques i més quantia als menjadors”, va concloure Bargalló.

Reclamen els deutes abans del pressupost de l’Estat

Xavier miró

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, reclama que l’Estat pagui els deutes abans de demanar suport per al pressupost. Així va respondre a la petició del diputat de Catalunya en Comú, David Cid, dirigida a JxCat i ERC perquè “deixin la seva batalla política al marge del debat dels pressupostos”–de fet, a ERC li va demanar que “s’independitzi de Puigdemont”–. Pel vicepresident, els comptes s’hauran de discutir al Congrés, mentre que l’Estat encara deu 443 milions de l’IVA del 2017 i té pendent garantir el finançament per al cos dels Mossos i per la disposició addicional tercera en infraestructures.

Perill al sector del motor si no aposta pel vehicle elèctric

X.M

La consellera d’Empresa, Maria Àngels Chacón, revela que la gran majoria de les 326 empreses de l’automoció que ha analitzat el govern estan en perill de desaparèixer d’aquí a pocs anys si no fan la reconversió cap al vehicle elèctric. Només 90 ja hi treballen i 24 requereixen una transformació immediata.

Buch: a la Meridiana es protegeix el dret a la protesta

Xavier Miró

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va reafirmar ahir que el govern permet el tall diari a la Meridiana perquè protegeix el dret de manifestació. Ho va respondre a Cs, que va acusar-lo de connivència amb “esvalotadors” d’un “grupuscle de l’ANC”. Buch va retreure a Cs que qüestionin drets constitucionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia