Educació

Reconeixen treballs contra la desigualtat de gènere

Els premis 8 de Març Maria Rosa Ymbert de Figueres van distingir ahir a la tarda a la sala de plens sis estudiants d’ESO de la comarca pels seus treballs

Els premis 8 de Març Maria Rosa Ymbert es van lliurar ahir a la tarda en un acte que es va fer a la sala de plens de l’ajuntament de Figueres. El guardó, que ja ha arribat a la catorzena edició, és un homenatge a la figura d’Ymbert pel seu compromís amb la igualtat entre homes i dones i és adreçat als estudiants de tercer i quart d’ESO de Figueres i de la comarca.

Aquest any es van presentar dotze propostes en la categoria literària i nou en la plàstica. L’objectiu és que els joves s’expressin i plasmin de manera creativa a través d’un dibuix, una fotografia o un escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

En l’edició d’aquest any va participar en l’acte també la sociòloga, tècnica d’igualtat i autora del projecte Canvia el conte per denunciar la normalització del masclisme

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, per la seva banda, va explicar durant l’acte que una de les apostes i prioritats del govern és la igualtat i que “aquest premi és una bona manera que els adolescents prenguin consciència de la igualtat de gènere i alhora de fer un homenatge a la Maria Rosa Ymbert pel seu compromís i la seva tasca per la igualtat”.

En la categoria literària, el primer premi ha estat per a Roba neta, de Júlia Quintana Tarradas, de l’institut Alexander Deulofeu; el segon, per a Aunque sean de oro, las cadenas son cadenas, de Rania Ben Jilali Badih, de l’institut Ramon Muntaner, i el tercer, per a Poder utòpic,de Pep Güell Rigall, de l’institut de Vilafant.

La guanyadora de la categoria plàstica és per Lizzy Contreras, de l’INS Cap Norfeu de Roses per Atrapada; el segon per Ènia Batlle Jacomet de l’INS Cendrassos per Jugar no té gènere. i el tercer per Cèlia Prats Bartolomé de l’INS Castelló d’Empúries per Dibuix sense títol.

LA XIFRA

21
treballs
van presentar-se als premis, dels quals dotze eren escrits literaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona