Educació

Per Educació, deixar nou grups de P3 a Sant Feliu seria malversar

El director territorial, Martí Fonalleras, defensa que amb els grups previstos la ràtio per aula quedarà en 20,1 alumnes

L’alcalde alerta de les limitacions per la Covid-19 i famílies de l’escola es manifesten davant l’Ajuntament

El director territorial d’Educació, Martí Fonalleras, va defensar ahir la decisió de suprimir dues línies de P3 el curs vinent a Sant Feliu de Guíxols, a les escoles L’Estació i Baldiri Reixac, a canvi de recuperar-ne una de perduda el curs actual a la Gaziel. Ho va fer en una reunió amb l’alcalde, Carles Motas, que divendres passat es va queixar que una vintena de famílies –de les 44 que havien demanat plaça a L’Estació– hagin de ser recol·locades sobretot entre el Gaziel i l’escola Sant Josep-Cor de Maria –en aquest darrer cas, tots els alumnes amb necessitats educatives especials–. Però per Fonalleras, mantenir els nou grups d’aquest any –dos a l’Ardenya, L’Estació, Baldiri Reixac i Sant Josep, i un més al Gaziel– seria “una despesa incorrecta de diner públic”, l’equivalent a malversar.

Pel màxim responsable del departament a les comarques gironines, amb els 161 preinscrits, quedarà una ràtio de 20,1 alumnes per aula, que amb nou línies seria de 17,88, “de les més baixes de tota la demarcació”. El màxim teòric fins ara era de 25 alumnes per aula.

Desenes de pares de l’escola es van manifestar ahir davant el consistori per reclamar la continuïtat de la segona línia a L’Estació. I Motas també va defensar que no es restin recursos, en previsió que s’hagin de reforçar a partir del setembre.Per Fonalleras, però, “el problema de fons és demogràfic: Sant Feliu està perdent alumnat pel descens de natalitat dels darrers anys”. Al 2009 hi van néixer 256 nadons, xifra que va davallar al 2017 fins als 184 –dels quals, els 161 preinscrits enguany–, i les dades de l’any passat, 2019, encara van registrar menys naixements: 177. Per tot plegat, la porta queda entreoberta a més reduccions en el futur, per bé que l’any vinent es podria recuperar un dels grups perduts, com ha passat aquest cop amb el Gaziel, perquè al 2018 hi van néixer 206 alumnes.De moment, doncs, l’aposta és anar repartint els cursos d’una sola línia entre les diverses escoles, perquè mantinguin l’estructura. Sobre el manteniment de la dotació al Sant Josep-Cor de Maria, concertat, el director territorial defensa que hi ha un decret vigent que no s’ha modificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona