Educació

Més de 500 docents amenacen de fer vaga “si no es garanteix una tornada segura a les aules”

Demanen “reconsiderar” les mesures anunciades perquè creuen que posarien “en risc” tant el personal com els alumnes

L’Agrupació de docents i Personal de Suport Educatiu en Risc, formada per més de 500 docents, ha reclamat aquest dimarts en un comunicat “reconsiderar” les mesures anunciades que creuen que posarien “en risc” el personal docent i els alumnes.

Els docents amenacen amb la vaga a les classes presencials si no es duen a terme un seguit de 18 mesures que consideren “necessàries” entre les quals hi ha la realització de proves PCR periòdiques a tot el personal docent o que els contagis es considerin accidents laborals.

També demanen indicacions sobre el personal i els alumnes de risc i exigeixen ser considerats com a col·lectiu exposat a nivell de risc 2. Exigeixen una baixada de ràtios i que sigui obligatori per a tothom portar mascareta a les aules.

Una altra de les reivindicacions és evitar desplaçaments inncessaris amb l’aposta per la jornada continuada, fer el servei de menjador separant els alumnes per grup estable i incrementar el personal i material de neteja. Consideren que s’ha d’avaluar el personal en risc que ha de fer les pràctiques a partir del que van fer el curs passat, i aturar i ajornar les oposicions del 4 de setembre.

Afegeixen que cal implementar mesures de distància al transport escolar, considerar persones de risc els professors majors de 55 anys i que no hagin de fer classe i que tots els alumnes puguin fer classe semipresencial. Finalment reclamen incrementar la plantilla docent, el que argumenten que facilitarà una millor gestió de les ràtios a l’aula.

S’afegeixen a les reivindicacions del personal docent i no docent dels centres educatius i les famílies (AFEES) i conclouen que si no es compleixen les mesures que demanden faran una crida a la “vaga educativa de docents i personal de suport educatiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins