Educació

Andorra reprèn l’activitat a les escoles amb el retorn de 6.000 alumnes de primària

En els propers dies seran 11.376 amb la incorporació dels de secundària i formació professional

Els centres han organitzat el retorn de manera esglaonada i apliquen mesures sanitàries

Uns sis mil alumnes andorrans han tornat aquest dimecres a l’escola, en alguns casos sis mesos després de la interrupció de les classes presencials per la pandèmia de coronavirus.

Els alumnes de primer ensenyament –equivalent a primària– i maternal tant de l’escola andorrana com de la francesa han retornat a les aules en una jornada marcada per la presència de mesures sanitàries derivades de la pandèmia, segons ha informat l’Agència de Notícies Andorrana (ANA).

La directora de sistema d’escola andorrana, Maite Casals, ha afirmat avui que aquesta primera fase de tornada a l’escola “s’ha superat amb nota” i que les escoles han pogut organitzar el retorn de manera esglaonada.

Un total de 2.000 alumnes incorporats a les classes corresponen a l’escola andorrana i, segons les previsions de govern, en els pròxims dies s’arribarà a un total d’11.376 alumnes als centres escolars.

Aquesta xifra serà possible amb la incorporació dels alumnes de segon ensenyament, batxillerat i formació professional, un cop passat el cribratge d’alumnes i professors. I es que el curs escolar ha arrencat amb normalitat i amb una sensació de “tranquil·litat” pel fet que els dies previs a la tornada al col·legi s’han dut a terme, de forma voluntària, proves diagnòstiques a tota la comunitat educativa.

A falta de dades definitives, la participació en aquestes proves ha estat molt alta i ha servit per detectar cinc casos de Covid-19 entre l’alumnat de primer ensenyament. Pel que fa a l’escola francesa del Pas de la Casa, on recentment una mestra ha donat positiu, també ha pogut obrir portes sense incidències. Així, segons han indicat fonts del centre, s’han incorporat tres professors per substituir tant a ella com a la resta de docents que hi havien estat en contacte estret.

Tot i que les proves i tests d’anticossos són voluntaris, aquelles persones que no els hagin fet han de dur mascareta i mantenir una distància d’un metre i mig durant catorze dies. En termes generals els grups de classe funcionen com a nuclis de convivència per facilitar la interacció entre els alumnes.

Un cop arrencada la tornada a l’escola, es preveu dedicar unes tres setmanes a avaluar l’estat dels alumnes, tant des del punt de vista pedagògic com emocional. I és que alguns no havien tornat a classe des del 13 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 13ena Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa