Educació

La CGT i ASPEC-SPS xifren en un 12% el seguiment de la vaga en l’ensenyament públic

Els sindicats convocants valoren “molt positivament l’impacte” de l’aturada, que calculen que ha estat secundada per 10.000 docents

Els convocants denuncien una “guerra bruta” desencadenada els dies previs “amb la difusió de rumors i notícies falses”

La CGT Ensenyament i el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS), convocants de la vaga en l’ensenyament públic, calculen que uns 10.000 docents han secundat l’aturada, cosa que suposa un seguiment d’un 12% del col·lectiu. Els dos sindicats han convidat a la resta d’organitzacions del sector a afegir-se a la propera vaga, prevista pel 15 d’octubre.

A través d’un comunicat, els sindicats han valorat “molt positivament” el seguiment i l’impacte de l’aturada. Han assegurat que s’ha aconseguit el principal objectiu de la vaga, que era “trencar el normal funcionament dels centres”.

Els convocants han criticat que el departament de Treball ha demorat la publicació dels serveis mínims, cosa que, a parer seu, ha provocat “sensació d’incertesa de cara a l’organització dels centres i la participació en la vaga”. “No ho va fer fins ahir, 8 d’octubre, i amb unes mesures draconianes que, afegides a la precipitació, han comportat una reducció significativa del seguiment”, denuncien. Segons els dos sindicats, “més del 30% de les plantilles han quedat assignades a serveis mínims”. A parer seu, això demostra que “a l’Administració li preocupa més la vaga que la pandèmia”.

A més, han denunciat una “guerra bruta” contra la vaga en els dies previs a la seva celebració “amb la difusió de rumors i notícies falses”. Segons la CGT i ASPEPC-SPS s’han difós informacions que “apuntaven que la vaga havia estat il·legalitzada” i que “els descomptes salarials per participar en la vaga serien del total de dies entre el 9 i el 15”. “Informacions, en ambdós casos, completament falses i amb una intencionalitat clarament intoxicadora”, han criticat.

També han lamentat que “alguns mitjans han silenciat l’informe” que van presentar sobre l’impacte de la pandèmia als centres on, a parer seu, demostraven “amb les dades del Departament, que en fa lectures completament maquillades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona