Educació

CCOO alerta que els monitors d’escoles amb positius no s’aïllen

El personal de lleure que treballa a les escoles té una sobrecàrrega de feina i una inseguretat que es manifesta en el fet que, per exemple, a un 63% dels monitors no se’ls confini ni se’ls practiqui cap prova PCR tot i que hi hagi casos positius als seus centres. Així ho va denunciar ahir CCOO a partir d’una enquesta realitzada a 555 treballadors de l’espai de migdia, acollida, extraescolars i de suport a l’educació infantil de més de 400 centres.

El personal de menjador, el més nombrós, assenyala que un 82% dels centres no han augmentant la plantilla tot i la sobrecàrrega de feina que suposa haver de dur el dinar a les classes i de netejar i desinfectar els espais. També es queixen que treballen amb mascareta de tela, insuficient quan els alumnes estan sense mascareta i a poca distància. El personal vetllador lamenta la falta de protecció adequada, mentre que el d’extraescolar adverteix d’un descens d’activitats i el de suport a les escoles bressol, d’alteracions de la jornada laboral. CCOO conclou que els protocols d’Educació són insuficients i que no s’ha contractat el personal promès. El departament al·lega que els monitors “no pertanyen a grups estables perquè no són contacte estret”, que duen mascareta i que el servei epidemiològic decideix, cas per cas, si hi ha contacte estret i s’ha de fer la PCR.

D’altra banda, els sindicats Professors de Secundària i la CGT han convocat la segona jornada de vaga per demanar més contractació de docents i reduir així les ràtios.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla