Educació

Pla d’FP ocupacional pilot que ha aplegat 130 alumnes

És una iniciativa dels departaments d’Ensenyament i Treball, en la qual han participat set centres gironins i ara s’ampliarà a tot el territori

Els participants obtenen certificats de professionalitat

Un total de 130 alumnes han participat en el pla pilot de formació professional ocupacional dels departaments d’Ensenyament i Treball, que van fer tests durant el curs passat en set instituts de les comarques gironines i de les Terres de l’Ebre. Aquests centres van impartir l’any passat aquesta formació, que permet oferir certificats de professionalitat a zones del país on hi ha falta d’oferta en algunes especialitats.

Aquestes dades les van fer públiques ahir el titular d’Ensenyament, Josep Bargalló, i el de Treball, Chakir El Homrani, en una visita a l’institut La Garrotxa, d’Olot, un dels centres gironins participants, a part de sis més de Figures, Roses, Blanes i Girona. La mitjana d’edat dels participants va ser de 36 anys, i majoritàriament es tractava de persones en situació d’atur. En el cas de l’institut olotí, a més, també s’hi van inscriure joves sense referents adults. Aquest centre va acollir un total de 20 alumnes.

Les especialitats formatives que es van cursar van ser operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis, activitats de gestió administrativa, gestió comptable i gestió administrativa per a auditoria, confecció i publicació de pàgines web i socorrisme en instal·lacions aquàtiques. Tots dos departaments han renovat ara el conveni per ampliar l’experiència a 26 nous centres de totes les demarcacions i 46 noves especialitats.

Aquest tipus de formació pilot s’emmarca en l’Estratègia de Formació i Qualificació Professionals 2020-2030 i comporta a la pràctica el desenvolupament de la llei de formació professional, tal com ha remarcat el mateix conseller. Fins ara aquest tipus d’ensenyament s’impartia exclusivament als centres propis del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) o bé a través d’entitats col·laboradores.

Josep Bargalló va remarcar l’aposta decidida de tots dos departaments en aquesta iniciativa. “No té marxa enrere, perquè mai no podrem tornar a entendre la formació professional com un conjunt de calaixos estancs”, va dir. Chakir El Homrani, per la seva banda, va destacar que aquesta experiència és un exemple d’integració del sistema de formació professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona