Educació

L’Escola de Doctorat de la UdG arriba a mil tesis

Es va crear fa deu anys i va ser la primera a constituir-se a l’Estat

L’Escola de Doctorat de la Universitat de Girona (UdG) ha fet deu anys i ha arribat a les mil tesis. La xifra la marca una recerca de Mari Corominas sobre el benestar de la infància. L’Escola de Doctorat de la UdG va ser pionera ja que va ser la primera a constituir-se de tot l’Estat. “Per aquest motiu, l’ Escola de Doctorat de la UdG va ser pionera en molts aspectes ”, assegura el seu director, Miquel Solà.

En el marc del desè aniversari s’ha assolit una nova fita: aquesta tardor s’ha publicat la tesi doctoral que fa mil des de la creació de l’escola. “És obvi que aquest fet és una feliç coincidència; això indica una mitjana de mil tesis defensades cada any des de 2010”, assenyala Miquel Solà. Tot i això, en aquesta dècada el nombre de tesis de la UdG ha anat augmentant i, en l’actualitat, se’n defensen unes 120 cada any. El director de l’Escola de Doctorat destaca que aquests estudis mostren una gran paritat atès que es reparteixen igual entre homes i dones.

La rellevància de l’experiència relacional per al benestar subjectiu de la infància: anàlisi de l’entorn familiar, escolar i local és el títol de la tesi número 1.000. La seva autora és Mari Corominas Pérez, que ha dut a terme aquest estudi en el marc del programa de doctorat en psicologia, salut i qualitat de vida amb un ajut predoctoral de la Universitat de Girona en col·laboració amb l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona. Dirigida pels investigadors de l’Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida (IRQV) de la UdG Ferran Casas i Mònica González, Mari Corominas ha analitzat l’enquesta de benestar subjectiu de la infància a Barcelona de l’any 2017. En l’entorn familiar, els nens i nenes se senten millor quan són adequadament escoltats per les persones adultes i poden gaudir de temps en família.

A l’escola, el seu benestar augmenta quan reben el suport dels companys i companyes en cas de tenir un problema. I, finalment, pel que fa a la seva vida a la ciutat, els nens i nenes enquestats donen una gran importància a la presència d’entorns de joc, en especial a l’aire lliure. En definitiva, la tesi posa de manifest que tenir en compte les avaluacions dels infants sobre el seu propi benestar és pertinent a l’hora de prendre decisions que afectin o puguin afectar la seva vida.L’Escola de Doctorat vertebra l’organització acadèmica i administrativa al voltant dels estudis de doctorat. Aquesta unitat vetlla per la qualitat de l’oferta acadèmica en la formació d’investigadors i investigadores i fomenta l’excel·lència de la recerca i la col·laboració amb centres de recerca externs en l’àmbit nacional i internacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona