Educació

Portes obertes en instituts i escoles en la preinscripció

El Departament d’Educació ha donat el vistiplau perquè col·legis i instituts puguin organitzar jornades de portes obertes de cara a la preinscripció per al pròxim curs escolar 2021/22, prevista entre els dies 15 i el 24 de març per a infantil i primària, i entre el 17 i el 24 de març per a secundària. Per reduir riscos, les visites de les famílies als centres hauran de ser amb cita prèvia, fora de l’horari escolar, en grups d’un màxim de 10 persones i acompanyades per fins a 3 professionals del centre, amb reunions a l’aire lliure de manera preferent, però si es duen a terme a l’interior de l’edifici haurà de ser amb les finestres obertes.

Arxiven la denúncia contra Renfe

La fiscalia ha arxivat la denúncia d’Xnet contra Renfe pel fet de no garantir la distància mínima de seguretat entre passatgers a rodalies. Fonts de la companyia remarquen que, malgrat el descens de la demanda a la meitat, rodalies ofereix el 100% del servei i que s’ha intensificat la neteja i la desinfecció.

LG treu a la venda una mascareta electrònica

L’empresa LG va posar a la venda ahir la primera mascareta electrònica que es comercialitza a l’Estat, que disposa de dos filtres amb capacitat per eliminar el 97,3% dels virus, tot i que encara no ha rebut la certificació de l’homologació europea. Costa 150 euros, als quals cal sumar els 120 de la funda.

Paüls i la Riba, dos pobles en situacions difícils

Un 40% dels 561 habitants censats a la localitat de Paüls (Baix Ebre) estan en quarantena, bé per haver donat positiu en Covid o bé pel fet de ser contactes directes, segons va explicar ahir l’alcalde Enric Adell. El batlle va admetre que la celebració de les festes de Nadal i Reis havia fet passar els contagis de 5 casos a mig miler en pocs dies, tot i que no hi havia hagut cap trobada en grup. També viu una situació complicada la Riba (Alt Camp), on l’alcalde Josep Fort es troba a l’UCI de l’hospital Joan XXIII i és un dels 14 casos que hi ha al poble, que ja ha perdut el regidor de Cultura, de 73 anys, víctima de la Covid-19.

Votació presencial en el sindicat de metges catalans

Els cirurgians Jordi Cruz (hospital de Mataró) i Xavier Lleonart (h. Terrassa) han estat elegits, respectivament, president i secretari general de Metges de Catalunya. Es van imposar al nefròleg de l’hospital del Mar Josep Maria Puig amb un 63% dels vots en unes eleccions amb votació presencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses