Educació

Els rectors signen el Compromís contra la Crisi Educativa

Els rectors i la rectora de les vuit universitats públiques catalanes han signat el Compromís contra la Crisi Educativa, un document amb cinc punts reivindicats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i les assemblees de les facultats, que el consideren un acord de mínims per continuar avançant. Els signants es comprometen a treballar per equiparar els preus entre graus i màsters de les titulacions pròpies i les oficials, i demanar a les administracions un finançament públic suficient i un model de distribució equitatiu. També a eliminar qualsevol forma de treball precari vinculat a les pràctiques, garantint que siguin remunerades i que no comportin despeses afegides per a l’estudiant.

El tercer dels compromisos és el relatiu al català, l’ús del qual es garantirà com a llengua vehicular, amb un mínim d’un 80% de la docència en graus, postgraus i màsters. L’acord inclou també la garantia de la igualtat efectiva entre totes les persones i el suport als encausats per haver defensat la universitat pública. Aquests objectius s’haurien d’aconseguir, de manera progressiva, el curs 2023/24.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia