Ustec calcula que falten més de 8.300 docents

Rosa M. Bravo

El sindicat Ustec-Stes va valorar ahir que faltarien més de 8.300 docents per tenir la mateixa capacitat de servei que hi havia el 2010, abans que el govern d’Artur Mas executés les retallades en educació. Aquest personal seria necessari per cobrir hores lectives que es van perdre i per donar cobertura a la reducció de ràtios que demana el sindicat fa anys. També per garantir els suports necessaris de l’educació inclusiva. El Departament d’Educació ha decidit mantenir aquest curs els 8.200 professionals que es van contractar el curs passat per les adaptacions per la Covid, als quals s’han afegit 1.200 professionals més. El sindicat comparteix la importància de mantenir les escoles obertes, però considera que el curs ha arrencat amb recursos “insuficients” i “provisionals”, i demana que, quan se superi la crisi de la Covid, esdevinguin “permanents” i “estructurals”. La portaveu nacional, Iolanda Segura, adverteix de l’“infrafinançament endèmic”, del “dèficit de personal” i del fet que l’escola inclusiva “no té els recursos necessaris” per atendre l’alumnat amb necessitats específiques, i insisteix en la necessitat d’abaixar les ràtios. Quant a l’FP, el sindicat creu que està “menyspreada” i exigeix una “veritable aposta” del departament per aquests estudis.

A més de la demanda de més recursos i ràtios més baixes, el sindicat reclama la derogació del decret de plantilles i direccions perquè considera que afavoreix l’adjudicació de places “a dit”. Aquest sistema, asseguren, és al darrere del 77,7% de les places a jornada completa atorgades aquest estiu. Ustec-Stes demana també que s’estabilitzi el personal interí amb un concurs de mèrits, entre altres millores.

Atac informàtic contra els sistema informàtic de la Generalitat

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Matí força ennuvolat

Barcelona

Pares de l’escola Turó del Drac de Canet recullen firmes contra la imposició judicial del 25% de classes en castellà

Barcelona

Més de 170.000 vehicles surten de l’àrea metropolitana de Barcelona fins a les vuit del vespre, el 35,37% dels previstos

Barcelona

Un jutjat de Sevilla absol Pablo Hásel pels missatges contra l’exjugador del Betis Zozulya

Lleida

El servei de la línia S1 de FGC està aturat entre les Fonts i Terrassa Rambla per una esllavissada

Barcelona

L’Hospital de Vielha inclou l’avortament farmacològic en cartera de serveis

Lleida

Els catalans descarreguen més de 3 milions de certificats Covid en dues setmanes

Barcelona

Desactivada l’alerta per la ventada

Barcelona