Educació

Una escola de Barcelona obre un laboratori per a alumnes d’infantil

Està dirigit a alumnes des dels 18 mesos fins als 5 anys i compta amb 13 espais diferenciats

La mainada explorarà en el coneixement científic dels éssers vius, les seves relacions i el comportament amb l’entorn

L’escola Saint Peter’s de Barcelona ha inaugurat aquesta setmana el primer laboratori escolar adreçat als alumnes d’educació infantil. L’objectiu, fomentar la ciència i l’esperit de recerca entre els nens de 0 a 5 anys. Per dissenyar aquest laboratori, St. Peter’s School s’ha inspirat, entre d’altres, en el Lab 0-6 del campus Manresa de la Universitat de Vic-UCC, que també ha col·laborat amb el projecte amb la formació dels mestres.

El laboratori disposa de tots els recursos necessaris per desenvolupar la formació científica dels nens i nenes d’entre 18 mesos i 5 anys. En total, es tracta de 13 espais amb tots els elements d’un laboratori científic, però dissenyats a escala infantil i equipats amb taula de llums, plafons per treballar el magnetisme, la transmissió de moviment, palanques amb diferents eixos, un sorral amb l’ecosistema marí, una taula de classificació de minerals, microscopis i lupes i materials per fer experiments científics, entre d’altres. Tots els espais han estat construïts pel fuster Toni Mayor, que ha cohesionat les necessitats pedagògiques amb els mobles i els espais escolars.

“Quan passegem per les escoles i cerquem els espais de ciència, generalment ens dirigim als laboratoris de secundària. A educació infantil, en canvi, les escoles no disposen d’espais de ciència específiques per als més menuts”, explica Lourdes Barceló, directora pedagògica del centre barceloní. En aquest laboratori, els alumnes de 18 mesos fins a 5 anys exploraran en el coneixement científic dels éssers vius, les seves relacions i el comportament amb l’entorn; experimentaran conceptes relacionats amb els fenòmens naturals, com la gravetat, el clima o l’erosió; adquiriran conceptes com el canvi d’estat, la densitat o l’estructura, o investigaran des del joc la transmissió de calor, el magnetisme o la mecànica. I ho faran a partir de dos tipus diferents d’activitats: experiments sobre principis científics i activitats d’exploració individual.

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona