Educació

Famílies de Lleida denuncien que “es discrimina” i “vulnera el dret a l’educació” dels seus fills per no estar vacunats

Reclamen al Departament que canviï el protocol actual per “garantir la igualtat de drets de tots els alumnes”

Una vintena de famílies lleidatanes amb fills a secundària no vacunats han exigit aquest dijous al Departament d’Educació que canviï el protocol d’actuació davant casos de covid a les aules per tal de “garantir la igualtat de drets de tots els alumnes”. Denuncien que amb el protocol actual “s’està discriminant” i “s’està vulnerant el dret a l’ensenyament” dels seus fills pel fet de no haver-se vaccinat. “Quan hi ha un positiu a classe només confinen als alumnes no vacunats sense donar-los cap opció a fer-se un test o demostrar que estan sans perquè puguin tornar a classe com els altres”, denuncien. Algunes d’aquestes famílies han presentat escrits de queixa als serveis territorials d’Educació a Lleida i altres els enviaran telemàticament.

“Demanen igualtat, que no es discrimini i que no es vulneri el dret a l’educació” dels seus fills, segons ha afirmat la portaveu d’aquesta famílies, Laia Viñas. Asseguren que amb el protocol actual “no s’està garantint el dret a l’educació dels seus fills” perquè “als que han estat confinats no els arriben tots els enllaços, no poden seguir les classes amb normalitat i, per tant, no poden seguir el curs com la resta d’alumnes”. Així, han recordat que la vacunació contra la covid-19 no és obligatòria.

“Hi ha centres on han separat els nens davant dels altres i els han fet marxar a mig matí, dient-los heu de marxar perquè ha sortit un positiu”, han explicat. Segons aquestes famílies, “això vulnera qualsevol dret i suposa una discriminació en tota regla”.

Aquestes famílies amb fills no vacunats consideren que amb l’aplicació del protocol d’Educació també “s’estan vulnerant moltes lleis” ja que “no està avalat per la justícia”. En aquest sentit, afirmen que “vulnera el dret fonamental a la llibertat perquè als nens els fan estar set dies a casa i això ho hauria d’avalar la justícia”. A més, “no es garanteix que l’alumne pugui continuar les classes des de casa”, ha dit Viñas.

A la vegada, també sostenen que “s’està vulnerant la llei de protecció de dades ja que les dades sanitàries dels infants menors són confidencials perquè són dades sensibles i els centres no haurien de poder tenir accés “, ha explicat la portaveu del col·lectiu. “Salut els passa aquestes dades per dir que aquest nen no pot continuar a classe i aquest sí, i són els centres que estan fent aquesta feina d’anar a la classe i dir tu no hauries d’estar aquí”, ha remarcat.

Aquestes famílies han lliurat queixes als serveis territorials d’Educació a Lleida per demanar canviar el protocol per als alumnes de secundària. L’acció ha comptat amb el suport de la CGT.

En el cas d’educació secundària, batxillerat, formació professional i centres d’educació especial, el protocol d’Educació estableix un confinament de set dies per als alumnes que hagin donat positiu, així com per als companys de classe que no estiguin vacunats. En canvi, els alumnes immunitzats no han de complir aquesta quarantena. A més, en el cas dels no vacunats no se’ls fa cap prova de detecció, mentre que els vacunats sí se’ls ofereix la possibilitat de fer-se-la per saber si han contret o no el virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA