Educació

Cambray promet protegir jurídicament els docents

El conseller insisteix que la sentència del 25% es basa en una llei derogada

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va insistir ahir que els docents tindran “tota la protecció política i jurídica del govern” davant la sentència ferma del TSJC que obliga tots els centres a fer un 25% de classes en castellà. “Estem al costat dels mestres”, va afirmar, i va recordar també que la Generalitat “està desplegant un pla d’impuls del català”: “I desplegarem un nou marc normatiu per refermar el model d’escola catalana.” Educació no ha concretat encara quin serà aquest nou marc normatiu.

Gonzàlez-Cambray va fer aquestes declaracions al Parlament durant la sessió de control al govern com a resposta a una pregunta del portaveu de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, sobre les accions del Departament per garantir el 25% de castellà. Martín Blanco va assegurar que la immersió lingüística “està basada en dogmes nacionalistes”. El model “té la voluntat de sotmetre la ciutadania i és un sistema profundament injust”, va assegurar el portaveu taronja. “Deixin en pau les escoles, a Catalunya no tenim cap conflicte lingüístic, se’l van inventar vostès; només saben viure de la confrontació i la mentida”, va etzibar Gonzàlez-Cambray, que hi va afegir que Ciutadans està utilitzant la llengua “com a arma abans del naufragi i la desaparició”.

El conseller va explicar que s’han fet 240.000 tests d’antígens a l’alumnat en els darrers 15 dies. Va assenyalar, així mateix, que durant el mes de gener s’han fet 11.743 substitucions “efectives” per cobrir les baixes per coronavirus i que el 91% de l’alumnat va assistir a classe el dia que més contagis es van detectar a Catalunya. Ahir, la xifra d’estudiants confinats era de 114.314. El rècord es va viure dilluns, amb 132.233 alumnes i docents en quarantena. El diputat dels comuns Joan Carles Gallego va reclamar al conseller normes i protocols “clars i estables” per gestionar els casos de la covid a les escoles i instituts. També mascaretes gratuïtes al centre, aparells de ventilació mecànica a les aules i una gestió flexible de les substitucions. El conseller va insistir que el Departament “està al costat de les famílies, els alumnes i els docents” i que ha aconseguit garantir la presencialitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra