Educació

El Govern celebra l’arxivament de les denúncies pel castellà a l’escola

“No podia ser d’altra manera”, afirma

Plaja diu que les queixes contra Cambray i Aragonès “tenien base ideològica i no jurídica”

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha mostrat aquest dimarts la satisfacció de l’executiu per l’arxivament, per part de la fiscalia, de les diverses denúncies interposades per entitats a favor de l’educació bilingüe contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep González Cambray, per la reacció a la sentència del TSJC que obliga a impartir el 25% de les hores en castellà a les aules. “No podia ser d’una altra manera”, ha dit, tot afegint que “totes aquestes denúncies relacionades amb l’ús del castellà a l’escola no tenen fonament jurídic i només tenen fonament ideològic”.

Plaja ha fet aquesta valoració a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, on també ha matisat que encara “s’hi està treballant” en la resposta que el Govern ha de donar al TSJC per la sentència sobre el castellà a l’escola. Igualment, i davant algunes informacions que apunten diferents canvis en el sistema d’immersió i que es moduli en funció de la realitat lingüística de cada barri o municipi, Plaja no ha volgut entrar a valorar les possibilitats. “S’impulsarà un canvi normatiu però no està tancat”, ha sentenciat.

La posició de Catalunya amb els JJOO “no ha canviat” per la platada de Lambán ni la reunió amb el COE

Els esdeveniments dels darrers dies respecte de la possible candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern no han fet variar les posicions i els plantejaments de la Generalitat al respecte. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha assegurat que ni la plantada del president de l’Aragó, Javier Lambán, al president de la Generalitat, Pere Aragonès; ni les reunions amb els directius del COE han provocat cap canvi substancial. “El posicionament de Catalunya és el mateix dels darrers dies i setmanes. No ha canviat res respecte de la setmana passada. S’ha anat avançant, hi ha reunions, però som al mateix lloc on érem, i farem la consulta com està plantejada”, ha dit.

En aquest sentit, no ha confirmat ni desmentit que les relacions amb el COE o amb el govern de l’Aragó hagin millorat o empitjorat després del que ha anat passant. “Ni res trencat, ni res tancar. Som allà on érem. Cap canvi”, ha conclòs en insistir-li els periodistes sobre aquesta qüestió durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

El Govern demana a l’Estat que aclareixi si té “nous condicionants” que afectin la data de la taula de diàleg

oc d’atenció de la Generalitat a la Moncloa per la taula de diàleg. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha demanat a l’executiu espanyol que aclareixi si té “nous condicionants” que afectin la data de la propera reunió de l’espai negociador, després que des de Madrid s’especuli en no reunir la taula fins la primavera. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Plaja ha afirmat que al Govern no li consta “cap canvi” respecte l’acord de reunir la taula “a principis d’any”. “No ens agrada que es jugui de manera electoralista com en els darrers dies”, ha afegit la portaveu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins