Educació

Cambray afirma que si haguessin portat a debat el canvi del calendari la decisió “no estaria presa”

El conseller d’Educació garanteix la gratuïta fins a les 16:30h al setembre: “Ho paga el govern”

Assegura que s’ha començat a redactar la nova normativa davant el 25% de castellà

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que si haguessin portat a debat amb sindicats i comunitat educativa el canvi del calendari la decisió “no estaria presa”. De la mateixa manera, ha dit, que si s’hagués debatut la reobertura dels centres després de la pandèmia les escoles no haguessin obert perquè pels sindicats “mai” s’haguessin donat les condicions. També ha confirmat que la Generalitat “garantirà la presencialitat gratuïta a tots els alumnes, al marge de la renda, fins a les 16:30 hores durant tot el mes de setembre”. “Ho paga el Govern”, ha assegurat. Així, ha defensat que la conciliació és 100% per a les famílies.

Davant la falta de diàleg de què l’acusen sindicats de docents i famílies per anunciar una modificació com la del calendari escolar, el conseller ha subratllat que “volem fer una transformació ambiciosa del sistema educatiu català i això passa per prendre decisions”.

El conseller ha assegurat que s’han mantingut reunions amb famílies i mestres abans de prendre la decisió, però “no volíem esperar més” davant una mesura “que és positiva i bona per a l’alumnat”.

“Si haguéssim posat a debat la decisió, no l’hauríem pogut tirar endavant”, ha afirmat González-Cambray, de la mateixa manera que les escoles “no haguessin estat obertes durant la pandèmia, perquè per als sindicats mai hi havia hagut les condicions necessàries per fer-ho”, quan “ens ha sortit bé en cada onada”, ha afegit.

Sobre els docents, ha explicat que els canvis no comportaran més hores laborals per als docents. I és que Cambray ha recordat que el juliol “sempre ha estat hàbil” per als docents i ha dit que si el canvi en el calendari ha d’implicar la coordinació durant la primera setmana de juliol, doncs així haurà de ser. Ha dit també que Educació farà l’acompanyament a les direccions per fer arribar aquest missatge als docents.

En tot cas, ha assegurat que no s’està afectant cap dret laboral del col·lectiu. Ha manifestat també que si altres comunitats poden començar el curs escolar a principis de setembre, Catalunya també ho ha de poder fer.

La normativa del 25% de castellà

Per últim, ha explicat que tot just ara començarà el procés de redactat de la nova normativa que ha de servir per “refermar” el model d’escola catalana davant de la sentència del 25% de castellà. Un altre objectiu és aconseguir més immersió als instituts, on ha reconegut que no n’hi ha ara mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat