Educació

Les llars d’infants privades volen els mateixos recursos que les públiques

Qüestionen al conseller Gonzàlez-Cambray la creació “de noves places” i carreguen contra l’anunci de portar el P2 a les escoles

Les llars d’infants privades demanen els mateixos recursos que les públiques després de conèixer l’anunci fet pel departament d’Educació que garantirà la gratuïtat del P2 en les escoles bressol públiques assumint els 1.600 euros anuals per plaça que es calcula que fins ara assumien les famílies. Per a les privades destinarà 800 euros, amb 800 addicionals en el cas de nens amb necessitats específiques, i la portaveu de l’Associació Catalana de Llar d’Infants, Mireia Català, ha afirmat que es tracta d’una “bona mesura” pel sector, però ha afegit que una distribució “igualitària” en les quotes faria que “cap família es quedés sense plaça”.

“No deixa de ser una ajuda molt necessària, ja que fins ara només un 20% del sector el rebia”, ha explicat. Tot i això, sosté que “en el fons” discrimina una part de les famílies “en funció de l’escola que hagin triat”. “Un sector de famílies podran gaudir de la gratuïtat de la plaça i d’altres només gaudiran d’un petit descompte”, ha dit, recordant que un 40% del total de places disponibles formen part de la xarxa privada.

D’altra banda, apunta que han quedat sorpresos per l’anunci del conseller, en quant a la possibilitat de que es puguin crear places en espais buits d’escoles. “El conseller en persona ens va dir que el P2 no aniria als edificis d’infantil i primària”, ha reblat Català, “de 0 a 3 és una etapa on els infants han d’estar en una escola bressol o en una llar d’infants”.

La portaveu de l’associació també ha carregat contra l’anunci de la creació de noves places públiques, que opina que s’ha pensat en les “necessitats econòmiques”, i no pas en les dels nens i nenes. “No cal crear més places públiques quan hi ha places privades sense cobrir i es compta amb una xarxa privada potent que només necessita tenir més recursos econòmics perquè les famílies no hagin de fer tants esforços”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat