Educació

Els docents tornen als carrers en nova jornada de vaga per exigir a Educació negociació real i solucions

La manifestació de Barcelona té menys seguiment que les anteriors però els sindicats alerten que no s’aturaran

El seguiment de la protesta als centres públics és del 6,19%, segons el departament

Els docents han tornat als carrers en un nou dia de vaga contra la política del Departament d’Educació. Es tracta del sisè dia de vaga convocat unitàriament per tots els sindicats, una d’elles una aturada parcial de dues hores. Els sindicats han criticat que hores d’ara Educació no ha convocat la mesa de negociació i li ha exigit que ho faci i que enceti una negociació real. Del contrari, han assegurat que no s’aturaran i que les mobilitzacions continuaran al setembre.

El seguiment de la vaga dels professionals als centres educatius públics és del 6,19%, segons ha informat el Departament d’Educació en un comunicat a partir de les dades comunicades pel 81,67% dels centres a les 12 hores.

A Barcelona, la manifestació ha sortit passades les 11.30 hores dels Jardinets de Gràcia amb menys seguiment que les anteriors cap a la seu del Departament d’Educació, blindada pels Mossos d’Esquadra.

Els sindicats s’han mostrat conscients del “desgast” de la mobilització i del fet que aquesta nova jornada es fa durant la fi del curs escolar. Malgrat això, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha dit que es manté “el pol i la pressió” amb el Departament, a qui ha acusat d’enviar “missatges de coacció i amenaces” en contra del dret de vaga. Ha afegit que algunes inspeccions també han cridat l’atenció de direccions que han enviat notes informatives a les famílies sobre les vagues i la gestió del setembre.

Des de CCOO, Teresa Esperabé, ha criticat que Educació no hagi demanat convocar la mesa de mediació per tal de poder encetar una negociació. “La conselleria vol continuar amb les vagues?”, s’ha preguntat.

El portaveu de la Intersindical, Bernat Pèlach, ha alertat que les mobilitzacions no acabaran quan ho faci el curs si no hi ha cap moviment per part de la conselleria. Així, ha assegurat que les vagues tornaran quan es reprengui el curs, que ha afirmat que pot ser “caòtic”, si Educació no pren mesures ara. En aquest sentit, Miquel Gonzàlez (CGT) ha assegurat que la mobilització “continuarà fins al final”.

Des de Professors de Secundària, Xavier Massó ha lamentat que no s’hauria d’haver arribat a una setena vaga perquè Educació hauria d’haver plantejat mesures per negociar. Massó ha criticat la deriva “autoritària” de al conselleria i ha assegurat que l’inici de curs no serà tranquil.

Per part d’UGT, Lorena Martínez ha insistit que la voluntat negociadora de la que parla el conseller no és real i ha posat com exemple que no s’estigui fent una mediació amb la convocatòria de quatre noves jornades de vaga sobre la taula. En aquest sentit, Miquel Gonzàlez (CGT) ha assegurat que la mobilització “continuarà fins al final”. “Continuarem ara i en l’inici del curs”, ha afegit Carles Villallonga (USOC).

Pel que fa a l’acord pel català, Segura ha dit que no s’ha analitzat en el si de la mesa sindical per les vagues i que segurament hi haurà punts de vista diferents. Tot i això, ha afirmat que els uneix la defensa de la immersió i l’exigència de protecció al personal dels centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES