Educació

Es mantenen aprovats i notes en la selectivitat

El 96,9% dels alumnes aproven els exàmens de les PAU amb un 6,8 de mitjana

Pràcticament idèntics als del 2021. Els resultats de les proves d’accés a la universitat (PAU) que es van donar a conèixer ahir mostren un escenari molt semblant al de l’any passat, amb un 96,9% d’aprovats (el 2021 va ser un 96,7%) i una nota mitjana de 6,8 (6,8 també l’any passat). Un total de 39.767 alumnes es van presentar a la convocatòria ordinària de les proves que es van dur a terme els dies 14, 15 i 16 d’aquest mes, i d’aquests, 31.987 les han superat. Un 97,56% de l’alumnat procedent de segon de batxillerat, 31.270 persones, podrà entrar a la universitat amb una nota mitjana de l’expedient del 7,61 (7,66 el 2021). En concret, la nota mitjana d’accés a la universitat, que es calcula sobre la base d’un 60% de la nota de l’expedient i un 40% de la nota dels exàmens de la selectivitat, se situa en un 7,3 (7,3 també el 2021).

Dels 6.761 estudiants que només es van examinar de les proves específiques, 2.900 provenen de batxillerat i 2.676, de cicles formatius de grau superior (CFGS). En aquests col·lectius es consideren aprovats aquells que obtenen una nota igual o superior a 5. En concret, ho han aconseguit un 89,2% els alumnes de batxillerat i un 76,2% els de CFGS.

La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Cristina Gelpí, va destacar “el precís engranatge de les PAU com a mecanisme que permet ordenar i regular l’accés d’estudiants als estudis universitaris”. Pel que fa als resultats per nombre d’alumnes aprovats, Barcelona se situa al capdavant, amb 24.106 persones, però si el criteri és el de la nota mitjana d’accés, Lleida ocupa el primer lloc, amb un 7,31, seguit de Tarragona, amb un 7,30. Les notes mitjanes en les matèries comunes no han canviat gaire respecte de l’any passat, encara que pel que fa a llengua i literatura catalanes ha augmentat lleugerament, ja que ha passat del 6,93 del 2021 al 7,08 d’aquest any, mentre que llengua i literatura castellanes ha passat del 6,60 de l’any passat al 6,54 actual. Un noi del Vallès Occidental i una noia del Baix Llobregat han obtingut la màxima qualificació, un 10. Un total de 1.409 alumnes seran distingits per haver obtingut una nota igual o superior a 9.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona