Educació

El TSJC rebutja impartir ara el 25% a totes les escoles

El tribunal desatén el recurs de l’Asamblea por una Escuela Bilingüe per aplicar la sentència de manera cautelar

No veu argumentats els possibles perjudicis de no decretar una mesura cautelar

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat decretar mesures cautelars perquè s’imparteixi una assignatura troncal més en castellà als centres educatius, tal com demanava l’Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), perquè considera que la demanda no està justificada. L’entitat així ho havia reclamat en un recurs presentat el 26 de juliol contra les instruccions de la Generalitat per al curs 2022/23. Al Document per a l’organització i la gestió dels centres, publicat el 17 de juliol, el Departament d’Educació assenyala que els projectes lingüístics dels centres s’han d’ajustar a la llei d’educació; el Decret llei 6/2022, que fixa els criteris per a l’elaboració i aprovació d’aquests projectes, i la Llei 8/2022 sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials. El català és la llengua vertebradora de l’ensenyament i, juntament amb el castellà, llengua curricular.

El TSJC va resoldre, el 28 de juliol, desestimar la mesura cautelar urgent i va citar la Generalitat perquè s’hi pronunciés. L’advocat de la Generalitat s’hi va mostrar en contra, i també la fiscalia, que va argumentar que el marc normatiu que dona suport a les instruccions d’Educació són el Decret llei 6/2022 i la Llei 8/2022. La fiscalia veu que el recurs de l’AEB planteja de manera indirecta la possible inconstitucionalitat d’ambdues disposicions. I esgrimeix que aquesta és una qüestió que s’hauria de plantejar davant del Tribunal Constitucional –el mateix TSJC vol que el Constitucional s’hi pronunciï arran de la sentència del 25% de castellà a tot el sistema educatiu.

En la interlocutòria feta pública divendres, el TSJC argumenta que l’AEB ha de provar “adequadament quins danys i perjudicis de reparació impossible o difícil concorren en el cas per acordar la suspensió, sense que basti una mera invocació genèrica”. I considera “inadmissible la falta de concreció dels perjudicis que es derivarien en el cas que no s’adoptés la mesura cautelar” per part de l’entitat, que ja ha anunciat que recorrerà contra la resolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins