Educació

Educació enviarà ventiladors a les escoles

L’actuació urgent se suma a un pla d’emergència climàtica

S’analitza, amb la UPC, la realitat dels centres

La calor que s’està patint aquesta setmana a les aules ha fet que el Departament d’Educació hagi decidit enviar ventiladors als centres educatius on s’ha detectat un exposició a temperatures més altes. Educació no va especificar a quants centres es faran arribar els aparells, que s’havien de repartir entre ahir a la tarda i avui, ni quin és el llindar a partir del qual se subministraran ventiladors. Hi ha escoles que ja havien comprat aparells pel seu compte, bé les direccions o bé les associacions de famílies, per les altes temperatures que ja hi va haver a finals del curs passat i que s’estan repetint en aquest inici de curs. El departament, a més, preveu fer instal·lar tendals als patis i persianes, entre altres accions, als centres que tenen més dificultat per mantenir una temperatura adequada. Aquestes instal·lacions es faran durant el curs, abans de la primavera, i per això el departament demanarà que les escoles i instituts amb més dificultats s’incloguin en el programa de reforma, ampliacions i millores del 2023. A més, Educació ha enviat a tots els centres instruccions per fer front a les onades de calor, i està elaborant un pla d’emergència climàtica en col·laboració amb la UPC en què s’analitza la situació actual i les diferents realitats del territori i de l’estat dels centres educatius.

Ahir, desenes d’associacions de famílies d’alumnes i algunes direccions de centres de Barcelona van lliurar al Consorci d’Educació un manifest en què reclamaven mesures urgents a les aules i als patis. El Consorci assenyala que s’està estudiant cada cas, ja que la tipologia d’edificis, alguns amb dècades d’antiguitat, és diversa i cada cas pot requerir una actuació o altra per mitigar la calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia