Educació

Educació publica el mapa de recursos de l’educació inclusiva

Segons el conseller Cambray, l’eina posa tota la informació a l’abast de les famílies, professionals i taules locals de planificació

El Departament d’Educació ha publicat el mapa de recursos de l’educació inclusiva. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest divendres la seva publicació en el marc del 1r Congrés Internacional ’La qualitat educativa en els processos de transformació: per a la inclusió, la sostenibilitat i l’ètica informativa’ de la Societat Catalana de Pedagogia, celebrat a Lleida. Cambray ha destacat que el mapa posa tota la informació a l’abast de les famílies, els professionals i les taules locals de planificació. La publicació del mapa és un dels requeriments del decret d’educació inclusiva. Disposa d’informació centre a centre per tal que les famílies amb alumnes amb necessitats específiques puguin definir els itineraris.

L’eina també vol ser útil pels orientadors dels centres educatius que fan acompanyament a l’alumnat i les famílies, perquè puguin mostrar millor les opcions disponibles a l’alumnat amb necessitats educatives específiques (NESE); i també a la resta de personal dels serveis educatius i serveis territorials, en les seves tasques de planificació.

La versió publicada aquest divendres és provisional. S’hi poden fer aportacions, propostes de millora i esmenes. L’objectiu és actualitzar-lo periòdicament i que finalment s’integri en el mapa escolar amb tots els centres i estudis, amb al idea que tots els recursos educatius estiguin integrats en un únic mapa.

Durant l’acte, Cambray ha reafirmat el compromís del govern amb un servei educatiu inclusiu. Entre d’altres, ha recordat que s’està fent una avaluació externa sobre la implementació de la normativa i que al gener s’incorporen uns 200 professionals d’educació especial, destinats únicament a la detecció i intervenció precoç de l’alumnat amb dificultats de parla.

Per últim, el conseller ha citat que s’està estudiant una proposta unificada de criteris que suposarà un canvi en el model de repartiment del recurs de monitors de suport per tal de garantir una millor cobertura de l’alumnat amb més necessitat d’acompanyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA