Educació

Protesta a Sant Feliu per les condicions d’una escola bressol

L’escola Ginesta és l’única de les quatre municipals amb la gestió externalitzada, el que empitjora les condicions laborals

El consistori es compromet a millorar el plec de condicions mentre no es municipalitzi

Famílies i professionals de l’escola bressol Ginesta, un centre municipal de Sant Feliu que té la gestió externalitzada, s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de la Vila per protestar per les condicions laborals i materials en què es troba l’escola i el personal. La protesta ha estat convocada pel sindicat USOC, que exigeix al igual que les treballadores la municipalització del servei per estar en igualtat de condicions amb la resta de les escoles bressol municipals. Sant Feliu en té quatre, i només la Ginesta està externalitzada.

Periòdicament la gestió del centre surt a concurs i es premia les empreses que aconsegueixen baixar el pressupost que ofereix l’Ajuntament, “molt just” segons USOC. Això ocasiona que “les condicions laborals i salarials de les treballadores de Ginesta, es veuen vergonyosament afectades, arrossegant una congelació salarial des de fa 14 anys”, assenyalen fonts sindicals. A més, “el manteniment i els recursos materials son molt inferiors a la resta d’escoles, cosa que afecta directament als usuaris del servei”, afirma USOC. Això, malgrat que el consistori rep la mateixa aportació de la Generalitat per infant matriculat.

Les treballadores han afirmat que no estan “disposades a continuar amb aquesta situació ni un dia més” i reclamen unes condicions “dignes i sense desigualtats”. El personal de l’escola ha anunciat vaga indefinida a partir del dia 12 d’abril per exigir la municipalització i, mentre aquesta no arriba, un plec de condicions que asseguri en el concurs bones condicions laborals i salarials, així com inversions i recursos en les instal·lacions. Demà hi ha prevista una reunió amb el consistori.

La regidora d’Educació i Infància, Mireia Aldana, ha atribuït la situació a la creació de l’escola, que va néixer ja externalitzada en anteriors mandats, i ha explicat que la voluntat de l’Ajuntament és municipalitzar-la. “Una situació que no és fàcil revertir”, ha explicat a les persones convocades. Mentre això s’aconsegueix el compromís del consistori és, segons ha assegurat Aldana, millorar el plec de condicions perquè això reverteixi en les treballadores i les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC