Educació

Educació

CCOO calcula que el 65% de les aules de la ciutat té un excés d’alumnes

El sindicat xifra en 100 milions els diners necessari per posar fre a l’emergència que es viu a escoles i instituts

El ple de l’Hospitalet va denunciar, a finals de febrer, l’emergència que viu l’educació a la ciutat amb l’aprovació, per unanimitat, de la moció que van presentar el PSC, ERC+EUiA i els comuns a instàncies de CCOO. Avui, aquest sindicat ha posat xifres a aquesta emergència: en el 65% de les escoles i instituts se superen les ràtios que fixa la llei, i l’excedent d’alumnes per aula es produeix a la totalitat dels centres del nord de la ciutat. La ràtio actual és de 25 alumnes per aula a primària, 30 a secundària i 35 a l’educació postobligatòria.

Segons CCOO, a la ciutat s’han hagut de crear 29 grups extraordinaris perquè a les aules s’estava superant el 10% de la matriculació permesa. Hi ha més de 1.350 alumnes que estudien en aules saturades. I una altra dada: caldria invertir 100 milions d’euros al conjunt de la ciutat per posar fi a les escoles desbordades. El sindicat insta la Generalitat i l’Ajuntament a “posar ordre” i construir nous centres educatius per resoldre aquesta situació.

“Demanem que es planifiqui de veritat”, ha exigit el delegat d’Educació de CCOO a l’Hospitalet, Carles Nadal, que ha retret a les administracions que la tardor del 2022 establissin un pla d’inversions en centres educatius a la ciutat que no s’ha arribat a executar. “Posar els compromisos en un paper és molt fàcil, però nosaltres volem l’execució”, ha insistit. El sindicat demana a la Generalitat que destini els diners necessaris per fer nous centres, i a l’Ajuntament, que faciliti espais i terrenys perquè es construeixin. Per agilitzar els tràmits, CCOO vol que es flexibilitzi la normativa que estableix com han de ser els terrenys o equipaments reaprofitats, “perquè ara mateix cal aprofitar qualsevol espai, sense excuses”.

El sindicat calcula que calen, almenys, quatre escoles d’infantil i primària i un institut a l’Hospitalet. Nadal ha assegurat que fa més de dos anys que Educació coneix la situació, i tot sent conscient de la dificultat d’invertir-hi de cop els 100 milions necessaris, demana que la inversió es reparteixi en un període mínim de cinc anys. “Els docents i les famílies estan molt tocats moralment”, ha advertit. Mentrestant, proposa que el departament apliqui “microcirurgia” als centres més necessitats.

Així com l’Ajuntament ha mostrat el seu suport en forma de moció, el govern la Generalitat ho ha fet a través de la portaveu, Patrícia Plaja. Avui ha reconegut que a la zona nord de l’Hospitalet “hi ha una situació complexa” sobre la qual ha assegurat que el govern “hi està treballant”. “Hi ha molta densitat de població i amb la capacitat dels edificis ja esgotada per acollir més grups”, ha admès Plaja, que ha garantit que el departament d’Educació “està buscant mesures específiques” per solucionar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins