Educació

Els treballadors de La Bressola defensen la seva escola en front de les denúncies d'uns sindicats

Un col·lectiu de treballadors i treballadores de la Bressola ha fet públic aquest divendres un comunicat per prendre la defensa de l'escola en front de les denúncies fetes per cinc sindicats catalans i francesos que qüestionen les condicions laborals al sí de l'entitat. Al mes d'abril del 2010 (veure l'article d'El Punt), la Federació d'Ensenyament de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), Union Syndicale Solidaires 66, Sud Éducation 66, Sud Culture Solidaires i el Syndicat Unitaire National Démocratique des Personnels de l'Enseignement et de la Formation Privés (Sundep) van denunciar que l'Associació La Bressola «vulnerava sovint la legislació laboral francesa». El director general de La Bressola, Joan Pere Le Bihan, va declarar en aquell moment que en rerefons d'alló hi havia l'acomiadament d'un mestre que havia tingut un comportament inadequat a classe, i que les denúncies responien més a motivacions de gent ressentida que a un problema laboral de l'escola. Des de llavors però, aquells sindicats no han desistit i recentment s'han dedicat a repartir comunicats a les sortides d'algunes escoles, cosa que ha motivat ara la reacció dels treballadors de la Bressola: “Estem en desacord amb cada un dels punts del pamflet que es reparteixen a les escoles i que rebem a les nostres adreces mails personals. Ens sentim assetjats per aquest tipus d'informació”, expliquen els treballadors de La Bressola.

En el mateix comunicat, el personal de l'escola afirma que el sindicat representat a les escoles de La Bressola no signa aquestes acusacions. Els treballadors també defensen la gestió econòmica de l'entitat.

Reaccions polítiques

Alguns partits polítics catalans també han pres posició en defensa de La Bressola. Segons Convergència Democràtica de Catalunya, CDC de Catalunya Nord, la denúncia dels cinc sindicats “amb el pretext de defensa de dret del treball, prossegueix la seua croada contra l'ensenyament de la nostra llengua i la nostra cultura”. CDC conclou aportant el seu suport incondicional a la Bressola i cridant a mobilitzar-se per a la seva defensa. Per altra banda, ERC de Catalunya Nord s'estranya del fet que aquests sindicats no actuïn amb el suport dels treballadors de la Bressola, i lamenta que aquest grup de sindicats no s'hagi manifestat amb la mateixa contundència en front de les supressions de llocs de treball anunciades recentment pel ministeri francès de l'educació. ERC també afirma que basant-se en les diverses col·laboracions que ha mantingut amb La Bressola, no ha trobat mai res a dir sobre els comptes de l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT