Educació

Lleida ingressa 4,6 milions d'euros a l'any pels Erasmus

Entre el 2012 i el 2015 l'alumnat estranger va deixar 14 milions d'euros a la ciutat, segons un estudi elaborat pel grau de Turisme

El treball s'ha elaborat a través d'enquestes als estudiants

Els estudiants que arriben a la Universitat de Lleida (UdL) mitjançant programes com ara l'Erasmus o Ciência Sem Fronteiras deixen a la capital del Segrià al voltant de 4,6 milions d'euros a l'any, segons un estudi de recerca elaborat en els últims tres darrers cursos pel grau de Turisme.

Així doncs, segons aquest treball la mitjana anual que ingressa Lleida amb els estudiants estrangers és de 4.645.295, detalla un comunicat de la UdL publicat ahir en el seu web. A més, especifica que entre el 2012 i el 2015 l'impacte econòmic a la ciutat per aquest motiu va ser d'un total de 14 milions d'euros. Aquests diners provenen tant de la despesa directa i indirecta com de la induïda.

La professora Eva Martín, que ha dirigit la tesi de Carlos Sánchez Dávalos, explica que l'impacte directe és el que es gasten els estudiants en mobilitat, mentre que l'indirecte és el valor generat per la compra de béns i serveis com altres sectors de l'economia, “el que s'anomena consum intermedi”, segons unes declaracions que es recullen en el comunicat de la universitat.

Per un altre costat, es considera com a impacte induït el que “resulta de les despeses realitzades, com a conseqüència de l'augment de les rendes salarials, pel personal contractat en els sectors que perceben els impactes directes i indirectes del consum”, remarca la professora Martín.

D'altra banda, l'estudi també analitza altres aspectes, com ara que la majoria dels estudiants (83,5%) arribem a Lleida mitjançant un avió que els porta a Barcelona i després amb tren. Només un 5,7% estan en una residència universitària durant la seva estada, mentre que un 59,1% comparteixen pis, un 31,13% amb altres estudiants de la UdL.

Bona part dels alumnes, (39,2%) escullen Lleida pels estudis que ofereix, mentre que d'altres ho fan per recomanacions d'amics o professors (31,8%).

L'estudi s'ha elaborat mitjançant entrevistes que s'han fet a alumnes estrangers que han estudiat a la UdL.

LA XIFRA

4,6
milions d'euros és l'impacte econòmic anual dels estudiants estrangers de la universitat de Lleida.

LA NOTA

4,14
és la nota
mitjana amb què els estudiants d'Erasmus valoren la seva estada a la ciutat, en una escala de l'1 al 5.

Ben valorada

Els alumnes valoren molt positivament la seva estada a la Universitat de Lleida. De fet, en una escala de l'1 al 5, li posen una nota mitjana de 4,14. En l'estudi també s'han tingut en compte altres aspectes i a la ciutat li posen una nota mitjana de 4,31, la pulcritud dels carrers la valoren amb un 4,15, la restauració obté una nota de 3,93 i l'oci nocturn, de 3,84%. La majora d'ells no ho dubten i un 86% asseguren que tornarien a Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES