Educació

La Providència de Banyoles serà la seu del nou institut

L'antic convent, que és propietat del Bisbat i ara fa servir Càritas, és l'espai que té més possibilitats d'acollir les dues línies noves d'ESO que han d'entrar en servei el curs 2016-2017

L'Ajuntament de Banyoles i el Bisbat de Girona han començat a parlar de la possibilitat que l'antic convent de la Providència, situat al carrer de la Muralla, pugui allotjar l'institut de secundària que està previst obrir al Pla de l'Estany el curs 2016-2017. Malgrat que requeriria reformes, l'edifici ofereix l'avantatge d'estar en un lloc cèntric i ser molt gran. Tot i que s'havia especulat amb altres emplaçaments (el consistori disposa de reserves de terrenys per a equipaments al costat de l'institut Pla del'Estany i al barri de can Puig), l'antiga Providència és el lloc que, ara com ara, té més possibilitats, segons es va afirmar en la darrera sessió del consell escolar municipal. L'última paraula la tindrà el Departament d'Ensenyament i la decisió, s'indica des de l'Ajuntament, s'ha de prendre, com a molt tard, a la tardor.

“Ens agradaria que estigués situat en un edifici del centre de la ciutat”, ha confirmat, aquesta setmana, l'alcalde, Miquel Noguer, que va fer notar que, per començar, no caldrà una infraestructura molt gran, ja que es tractarà de dues línies de primer d'ESO. “La resta s'anirà fent de mica en mica”, va afegir-hi. Una part de la Providència l'ocupa en aquests moments Càritas, circumstància que, en opinió de Noguer, no ha de ser un problema perquè, va dir, es podrien compatibilitzar els dos usos.

Banyoles o Porqueres?

L'Ajuntament de Banyoles dóna per descomptat que el tercer institut públic de la comarca se situarà al seu terme municipal. El cert és, però, que l'Ajuntament de Porqueres també el vol i disposa d'uns terrenys, a la zona esportiva de Miànigues, per posar a disposició d'Ensenyament perquè el construeixi. El consistori banyolí considera que els criteris tècnics que la Generalitat fa servir per decidir la ubicació dels instituts fan de Banyoles l'única opció possible.

“Qüestió indentitària”

Per la seva banda, l'alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, va incloure l'institut en el programa electoral de les recents eleccions municipals. “El fet de tenir un institut ens interessa sobretot com a qüestió identitària; un centre de secundària és un element important que dóna vida al territori”, va afirmar durant la campanya. “Proposem que, si cal, en lloc de dues línies n'hi hagi tres i que aquesta tercera es destini a alumnes de Banyoles. Arribat el moment, ens haurem d'asseure i parlar-ne tranquil·lament”, va afegir-hi.

LA DATA

01.09.16
Dia en què
ha d'estar llesta la seu del nou institut, per poder començar el curs amb normalitat.

LA XIFRA

2
línies
tindrà el nou centre de secundària i, probablement, estaran adscrites a un dels centres ja existents.

LA FRASE

Inicialment, no caldrà una infraestructura molt gran. La resta es farà de mica en mica
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós