Educació

Més mediadors per resoldre els conflictes a les aules

Ensenyament ampliarà la plantilla de tècnics d'integració social, que seran presents a divuit escoles i instituts gironins

Feia set anys que la plantilla d'aquests tècnics estava congelada

El Departament d'Ensenyament reforçarà el curs vinent la figura del tècnic d'integració social. Es tracta d'un especialista que no fa una funció docent, sinó que s'encarrega de fer de mediador per resoldre conflictes a les aules, treballa per evitar l'absentisme escolar i fa d'enllaç amb les famílies dels alumnes més problemàtics. Aquesta figura ja estava present en set centres, però la plantilla no s'havia ampliat des del 2008. El curs que ve, arribarà a divuit escoles i instituts. El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, ha explicat que aquest reforç ha de contribuir a “descarregar” els mestres i professors, però també per treballar educativament amb els alumnes des d'un altre punt de vista que no és el docent. “En determinats entorns socials serà una molt bona ajuda a les escoles, instituts i a la població en general”, ha declarat.

La figura del tècnic d'integració social (TIS) està pensada per ser un suport a les plantilles docents en els centres on hi ha alumnat procedent d'entorns socials desfavorits. Fins al curs passat, disposaven d'aquesta figura set escoles i instituts de les comarques gironines: l'institut s'Agulla de Blanes, l'escola de la Font de la Pólvora i la de Vila-roja, a Girona; l'institut Frederic Martí Carreres de Palafrugell, i l'escola la Farga, els instituts Salvador Espriu i Salvador Sunyer, tots tres de Salt. De cara al curs que ve la figura s'estén a diversos centres de Banyoles: l'escola Baldiri Reixach, l'escola Can Puig, l'escola Pla de l'Ametller i l'escola La Draga. També treballaran a l'escola Josep Pous i Pagès de Figueres, l'institut de l'Escala, l'escola Sant Jordi, l'escola nova i l'institut de Maçanet de la Selva. També s'estén la presència d'aquests tècnics a nous centres de Salt, un municipi on ja es treballava. S'hi afegeixen set col·legis més: l'escola Veïnat, l'escola El Pla, l'escola Mas Masó, el Gegant del Rec, l'escola Silvestre Santaló, les Deveses i l'escola Arrels. El tècnic d'integració social també serà una nova figura a l'escola Llagut de Sant Pere Pescador i a l'institut de Santa Coloma de Farners. Hi ha casos en què un mateix tècnic treballarà a diversos centres.

Paral·lelament, Ensenyament també aposta per ampliar les places de tècnic d'educació infantil. Un cop més es tracta d'una figura de suport que, en aquest cas, ajuda als mestres d'infantil a fer l'adaptació dels alumnes quan arriben a l'escola i que és especialment útil en nens que abans no han anat a la guarderia.

LA XIFRA

7
centres
de primària i secundària disposaven d'aquesta figura. A partir del curs que ve, en tindran 18 centres.

LA DATA

09.2008
últim curs
en què Ensenyament va ampliar la plantilla d'aquests especialistes. Des de llavors estava congelada.

LA FRASE

Els tècnics ajuden a descarregar els mestres i a treballar amb els alumnes aspectes no docents
Alber Bayot
director dels serveis territorials d'Ensenyament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida