Educació

Méndez de Vigo ofereix diàleg però insta a complir la llei Wert

El nou ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, va recordar ahir, en la primera compareixença en la comissió del seu ram, que la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe) “està en vigor i s'ha de complir”. Amb un tarannà més conciliador que el seu antecessor en el càrrec, José Ignacio Wert, el ministre va oferir “diàleg” a “tots els agents” de la comunitat educativa, entre els quals va citar les comunitats autònomes, però va advertir que el “calendari” de desplegament de la Lomqe “forma part de la llei” i, com a tal, s'ha de complir. Això sí, “en les millors condicions”.

Les comunitats autònomes que s'oposen a la reforma educativa, que després de les eleccions del 24 de maig ja són dotze, confien que després de la marxa de Wert i la seva secretària d'estat, Montserrat Gomendio, i l'entrada d'un ministre més conciliador, podran alentir el desplegament de la llei i mitigar-ne els efectes. De fet, ja han iniciat converses entre elles per fer front comú en la conferència sectorial d'educació. Méndez de Vigo va anunciar que convocarà la conferència per a l'agost, un cop tots els executius tinguin enllestit tot l'organigrama de govern. De moment, el Departament d'Ensenyament ha optat per complir “administrativament” amb la Lomqe i fer-ne una aplicació suau.

El ministre va aprofitar la primera compareixença en la comissió de la cambra baixa per anunciar la “intenció” d'augmentar el pressupost de beques generals de l'any 2016 i recuperar, a partir del curs vinent, les ajudes per a llibres i material escolar per als alumnes amb menys recursos que es van suprimir l'any 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT