Educació

Revisen la zona única escolar a Mataró per decidir si la mantenen

L'alcalde de Mataró, David Bote, ha explicat en una entrevista a l'ACN que tècnics d'Ensenyament analitzen els efectes que ha tingut la zona única escolar sobre l'alumnat. Segons Bote, “hi ha veus molt diferents” dins la mateixa comunitat educativa i aquest balanç haurà de servir per decidir si cal retirar o no aquest model”.

La política educativa de l'Ajuntament de Mataró té diversos fronts oberts, com ara les relacions amb els serveis territorials per a la planificació escolar, el combat contra el fracàs escolar, les obres de la futura Angeleta Ferrer i les mancances d'espai que es preveuen a Secundària.

En aquest sentit, dos dels debats en què el nou govern municipal ha començat a treballar són si cal que continuï la zona única i l'aposta per la Formació Professional.

La zona única es va implantar a la ciutat el curs 2012/2013, eliminant el condicionament geogràfic que fins aleshores hi havia a l'hora de fer la preinscripció escolar. Bote reconeix que aquest model no era el seu preferit: “Inicialment tenia una idea preconcebuda dels seus efectes, però ara ens fan veure que es garanteix un flux i una circulació d'alumnes dins la ciutat que poden ser positius. Estic a l'expectativa d'aquest balanç per valorar si retirar-la.”

L'FP és prioritat

En el mandat passat el consistori ja va cedir a la Generalitat un solar a tocar del Tecnocampus Mataró-Maresme per aixecar-hi un nou centre de Formació Professional Integrat, que entraria en servei el curs 2017/2018.

L'Ajuntament actual vol que el nou equipament no vagi en detriment de l'oferta de centres com l'institut Miquel Biada, que vol “preservar”. David Bote explica que preveuen crear una fundació per donar suport a l'FP Dual, un objectiu en què ja es treballa des del punt de vista tècnic.

Aquesta fundació, detalla, servirà d'“engranatge” per connectar de manera àgil el món educatiu i el món empresarial perquè les necessitats del mercat es puguin satisfer en cada moment. “La Formació Professional és una eina important per a molts joves el camí dels quals no és la Universitat”, conclou l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona