Educació

Reclamen ajut a la Diputació per a carrils bici de la Selva

El traçat triat per les comunitats educatives de Sils, Riudarenes, Maçanet i Vidreres aprofita vies existents

Responsables dels centres diuen que el projecte Rimavisi és sostenible i té consens

Responsables dels deu centres educatius de Sils, Riudarenes, Maçanet de la Selva i Vidreres han definit el traçat dels carrils bici i de senderisme amb els quals volen unir les escoles i els instituts dels quatre municipis. Mestres i professors reclamen l'ajut tècnic i econòmic a la Diputació de Girona.

En una trobada amb representants dels ajuntaments de Sils, Vidreres i Riudarenes, del Consell Comarcal i de la Diputació, ahir a l'escola Jacint Verdaguer de Sils, els impulsors de la iniciativa van detallar el recorregut dels carrils urbans i interurbans. En molts casos, s'aprofiten vies existents i en altres s'admet que hi ha punts negres (carreretes) i que requeririen inversió (com ara una passera o un pas inferior).

Directors implicats

Docents i representants de les famílies implicades en el projecte afirmen que els 65 quilòmetres projectats són una mostra d'una iniciativa que “facilita el desenvolupament econòmic sostenible” i que és fruit “del consens”, van dir ahir alguns dels directors presents a Sils. Ahir hi van intervenir, entre d'altres, Enric Ribes (institut de Maçanet), Mònica Crespo (Josep Boada de Riudarenes) i Anna Camps (escola Sant Jordi de Maçanet).

El projecte ha estat batejat amb el nom de Rimavisi (l'acrònim de Riudarenes, Maçanet, Vidreres i Sils), i té web propi amb tots els detalls (https://rimavisi.wordpress.com).

El president del Consorci de les Vies Verdes de la Diputació, Albert Gómez, estava convocat a la reunió d'ahir a Sils, però no hi va poder ser per raons laborals. En nom del consorci, hi va assistir el tècnic de manteniment Marcel Alofra, que va lloar la iniciativa, però va destacar les dificultats d'articular “una xarxa de tants quilòmetres”. Per Alofra “no és només senyalitzar, de vegades s'han de segregar carrils o treure aparcaments [de cotxes].

El paper dels ajuntaments i la reunió amb Vila

El projecte d'unir els centres escolars dels quatre municipis dependrà finalment del suport econòmic de les institucions. Ahir, en la trobada entre mestres, pares i representants dels ajuntaments, el Consell Comarcal i la Diputació de Girona, l'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, va exposar que els ajuntaments podrien firmar un conveni fins a final de mandat per aportar una quantitat cada any per facilitar el projecte. Els promotors han demanat una reunió amb el president de la Diputació, Pere Vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia