Educació

Mataró avisa que li faltaran places d'ESO

El curs vinent s'hauran d'obrir, com a mínim, cinc grups més

L'Ajuntament reclama solucions a la Generalitat

Mataró tem que l'any que ve no pugui donar resposta a tota la demanda de places que es preveu que hi hagi a secundària. L'Ajuntament calcula que, com a mínim, faran falta cinc noves línies d'ESO. El regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell (PSC), va explicar ahir que, tot i que fa un any i mig que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat té sobre la taula un document consensuat que estableix la planificació en aquest àmbit educatiu, de moment no s'ha fet cap avenç.

L'estudi, que establia que fins al 2020 es necessitarien a la ciutat com a màxim vuit nous grups d'ESO, proposava tres possibles solucions: construir un nou institut al solar de la ronda Rafael Estrany; reconvertir alguns centres de primària en instituts escoles, un a la zona de Cerdanyola i un altre a Rocafonda, i, finalment, aprofitar al màxim els edificis actuals per encabir-hi nou alumnat. “Tenim un problema important amb les places d'ESO”, va admetre Vadell, que va lamentar que Ensenyament no hagi fet tots els deures que li pertoquen en aquest sentit.

El que de moment ja s'hauria descartat és la possibilitat de construir un institut nou a la ronda Rafael Estrany per prioritzar el projecte del nou centre d'FP integral que s'ha de fer a tocar del Tecnocampus, i el més probable és que s'opti per reconvertir escoles en centres de secundària i ampliar línies allà on sigui possible. L'Ajuntament té previst reunir-se amb el director dels serveis territorials del departament, Vicent Garcia, la setmana que ve per intentar planificar quines actuacions s'hauran de portar a terme per fer front a la demanda d'estudiants.

L'inici del curs

El que de moment està previst que comenci sense incidències i amb normalitat és aquest curs. Tot i que abans-d'ahir van començar l'activitat els nens de les escoles bressol, dilluns ho faran els alumnes del segon cicle d'educació infantil, primària, educació secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. Enguany hi haurà 57 grups de P3, dos menys que l'any passat, que s'han suprimit de l'escola Àngela Bransuela i dels Salesians. De fet, en tots dos casos s'ha eliminat el grup que es va crear el curs passat, i de tres han quedat els dos habituals. Pel que fa als instituts, hi ha oberts 46 grups de primer d'ESO, igual que el setembre passat.

Un altre dels aspectes remarcables és que al llarg del 2015 l'Ajuntament ha invertit prop de 354.000 euros en obres i millores a diferents centres educatius. Els pressupostos més importants s'han destinat als treballs per preparar els terrenys de la futura escola Angeleta Ferrer, que s'ha de situar a l'antiga fàbrica de Can Fàbregas del Paper, i a l'escola bressol Cerdanyola, on s'han millorat les actuals instal·lacions.

LA FRASE

Tenim un problema molt important amb les places de secundària a la ciutat
Miquel Àngel Vadell
regidor d'educació (psc)

LES XIFRES

46
grups
de primer d'ESO té oberts actualment la ciutat; 20 estan en centres públics i 26 en concertats.
5
grups
nous de primer d'ESO calcula l'Ajuntament de Mataró que necessitarà amb vista al curs vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona