Educació

La família del 25% de castellà a Balaguer canvia els nens d'escola

La família de Balaguer que volia més hores de castellà a l'escola dels seus fills, la Gaspar de Portolà, va decidir canviar-los de centre, segons va informar el diari digital Nació Lleida i van confirmar a l'ACN fonts d'Ensenyament. Van prendre aquesta decisió “per evitar possibles assetjaments” de la resta d'estudiants. De fet, els dos alumnes, que havien de cursar P5 i segon de primària, no han anat a classe aquests dies, segons va explicar l'AMPA del centre. La família va iniciar la setmana passada els tràmits per anul·lar la sol·licitud d'incrementar les hores de castellà, una mesura que el TSJC ja havia sentenciat a favor seu i que va generar rebuig entre els pares i professors.

La família va decidir fer-se enrere en la demanda de més castellà per als seus fills al·legant que l'assessor extern que els havia dit que tenien dret a la mesura no els havia explicat les conseqüències per als altres alumnes, és a dir, que tota la classe hauria de fer un 25% més de castellà. També es van mostrar sensibles a les mostres de rebuig que la mesura judicial havia provocat en la resta de famílies, que es van traduir en una concentració de queixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia