Educació

Educació

Nova aposta a Terrassa

El conservatori del jazz

Terrassa oferirà el primer grau professional especialitzat en jazz i música moderna

L'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament preparen els nous estudis mentre es fa un curs pont

Terrassa fa un pas més per consolidar-se com la capital catalana del jazz i ho fa en matèria educativa: el Conservatori oferirà a partir del curs que ve el primer grau professional especialitzat en jazz i música moderna. “Terrassa fa una aposta clara pel jazz i a la vegada s'omple un buit en l'àmbit acadèmic”, explica el director de l'Escola Municipal de Música i Conservatori, Jesús Silvestre. El jazz, però, ja era present al centre. Des del curs 2005/06, els alumnes de l'escola tenen la possibilitat de conèixer aquest estil musical, que, com explica el director, “a poc a poc” ha anat guanyant pes amb la incorporació de més assignatures i de professors reconeguts. Ara per ara, el centre té un departament de música moderna consolidat que ja treballa per definir les bases curriculars del futur grau especialitzat en jazz. Entre l'escola i el conservatori sumen prop d'un miler d'alumnes, una setantena dels quals cursen estudis relacionats directament amb el jazz. Amb el nou grau, que suposarà poder cursar cinquè i sisè al centre, es vol donar l'oportunitat als alumnes de completar la formació en jazz i música moderna per accedir a centres com ara l'Esmuc, on ja s'ofereixen estudis superiors especialitzats en la matèria. Disposen, segons explica Silvestre, del suport d'entitats com Jazz Terrassa per tirar endavant aquest projecte. De fet, el director destaca que hi col·laboren des de fa temps i que fins i tot participen en el Festival de Jazz amb les actuacions d'alumnes.

De moment, aquest any s'està fent un curs pont, autoritzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat, ens amb el qual es treballa des de mitjan curs passat per adaptar els estudis i poder oferir la nova titulació per tal que els alumnes que acabin el grau tinguin un reconeixement oficial i accedeixin a estudis superiors. De fet, segons explica el director, la idea inicial i general va sorgir del mateix departament, perquè volia posar fi al buit existent. Quan es va saber que s'estava plantejant aquesta possibilitat, des de Terrassa es va decidir fer un pas endavant i oferir-se com el centre que podia engegar els nous estudis atesa l'experiència que ja tenen en ensenyaments de jazz i música moderna i l'especificitat de la ciutat, ja que fa més de trenta anys que s'hi celebra un dels festivals més importants de l'Estat. “És un projecte il·lusionant”, afegeix Silvestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós