Educació

La UdL tindrà grau de tres anys el curs vinent

El consell de govern aprova que s'impartirà la modalitat del 3+2 en gestió global del benestar

El consell de govern de la Universitat de Lleida va donar ahir llum verd a un nou grau en traducció, comunicació i llengües aplicades per al curs vinent, així com al primer grau de tres anys. Es tracta del grau en gestió global del benestar, que es començaria a impartir el curs 2017/2018 en la modalitat del 3+2.

També va aprovar set nous màsters per al curs que ve: interacció persona-ordinador, odontologia en 3D, gestió i avaluació de la intervenció per a la transformació social, màrqueting i social media, polítiques socials i acció universitària, i dos de l'escola privada adscrita a la UdL Ostelea, el de gestió sostenible dels recursos i destinacions turístiques i el de relacions internacionals i governança turística mundial.

També va aprovar una altra convocatòria d'ajuts a l'estudi per situacions socioeconòmiques greus, amb una dotació de 35.000 euros, per donar l'oportunitat de seguir els estudis a estudiants que han tingut algun entrebanc econòmic i no tinguin cap altra beca. La novetat és que la convocatòria romandrà oberta tot el curs, ja que la situació sobrevinguda pot aparèixer en qualsevol moment. També en les convocatòries extraordinàries de beques d'introducció a la recerca –21.200 euros– i de col·laboració en serveis i unitats –21.875 euros.

Pel que fa a accions de recerca, es destinaran 148.350,40 euros a ajuts pont, borses de viatge per assistència a congressos, estades en altres centres de recerca, investigadors visitants, reunions prèvies a la preparació de projectes internacionals de recerca i els ajuts genèrics per a grups de recerca. S'hi sumen setze ajuts per a personal predoctoral en formació UdL/Jade Plus que repartiran 45.000 euros en tres anys a cadascun dels beneficiaris, la mateixa quantitat que rebran els deu contractes de personal investigador novell finançats per la UdL.

Matesanz Acedos, doctor ‘honoris causa'

El consell de govern també va aprovar el nomenament com a doctor honoris causa per la UdL del nefròleg Rafael Matesanz Acedos, creador i director de l'Organización Nacional de Trasplantes, guardonada amb el premi Príncep d'Astúries de cooperació internacional el 2010 juntament amb The Transplantation Society. Proposat pel rector Roberto Fernández amb el suport de la Facultat de Medicina, Matesanz és l'artífex de l'anomenat “model espanyol” de trasplantaments.

A més, la UdL impulsarà un doble grau en nutrició amb la Universitat de Celaya (Mèxic). L'alumnat haurà de cursar un any acadèmic a l'estranger per obtenir el títol de grau de nutrició humana i dietètica de la UdL i la llicenciatura en nutrició d'educació superior de Celaya.

El consell de govern també va donar el vistiplau a la posada en marxa d'un nou servei científic i tècnic, el de millora de la convivència en centres educatius, que dirigirà la professora del departament de pedagogia i psicologia Gemma Filella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona