Educació

societat

El Consell Escolar estatal advoca per escolaritzar fins als 18 anys

El Consell Escolar de l'Estat recomana en el seu últim informe que l'edat d'ensenyament obligatori arribi a l'Estat espanyol als 18 anys en lloc dels 16 anys actuals. L'informe del màxim òrgan consultiu del govern espanyol en matèria educativa aborda, d'aquesta manera, una qüestió que ha irromput al centre del debat públic després que el PSOE hagi proposat ampliar l'obligatorietat de l'escolarització fins a la majoria d'edat. També el Parlament Europeu ha suggerit als estats que prenguin aquesta mesura per ajudar a reduir el fenomen de l'abandonament educatiu primerenc.

Actualment, a l'Estat espanyol, l'ensenyament és obligatori fins als 16 anys, que és l'edat en què, legalment, es pot treballar. Els estudis fins a l'educació secundària obligatòria (ESO), per tant, estan coberts tant als centres públics com als concertats. El batxillerat i la formació professional, en canvi, no estan subvencionats en aquests darrers. El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, es mostra contrari a estendre l'ensenyament obligatori fins als 18 anys perquè no en veu viable el finançament. El ministeri està estudiant, però, “universalitzar” l'educació fins als 18 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia